Tartă cu ciocolată – nu necesită coacere

Ingrediente:

• 250 ml smântână
• 2 linguri zahăr brun
• 50 g unt
• 250 g ciocolată neagră
• 100 g ciocolată cu lapte
• 1 lingură Cointreau (opţional)
• fructe de pădure şi fulgi de ciocolată, pentru ornare

 

Mod de preparare:

Într-o tigaie cu fundul dublu, încălzeşte uşor 250 ml smântână cu 2 linguri zahăr brun, şi ţine pe foc până se înfierbântă, dar fără să dea în clocot.

Ia de pe foc şi adaugă 50 g unt, 250 g ciocolată neagră, 100 g ciocolată cu lapte şi 1 lingură Cointreau (opţional).

Lasă 1 min, apoi amestecă până devine o cremă. Dacă amestecul se taie, adaugă 50 ml lapte rece până se îngroaşă.

Pune compoziţia într-o tavă de copt (de cca 200 g, cu diametrul de 20 cm) şi dă la frigider. Ornează cu fructe de pădure şi fulgi de ciocolată.

 

Mai multe reţete găseşti aici

Mai multe articole