Tarta cu dovlecei

Ingrediente:

500 g faina,
800 g dovlecei,
1 ceapa,
2 catei de usturoi,
50 g cascaval,
2 fire maghiran,
ulei, sare,
o cescuta orez,
2 oua

Preparare:

Faci un aluat din faina, sare, 3 linguri ulei si apa calda. Pui aluatul intr-o folie de plastic si-l lasi sa creasca timp de 30 min. Fierbi orezul pe jumatate si il lasi la racit. Tai dovleceii felii. Toci fin usturoiul si ceapa si le calesti intr-o tigaie cu 4 linguri ulei de masline. Adaugi dovleceii, ii sarezi apoi ii lasi pe foc 10 min. Cand se racesc adaugi branzeturile rase, maghiranul maruntit si ouale. Intinzi coca in 2 straturi, intre care pui umplutura, unind capetele sa nu curga umplutura si le asezi intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Le dai la cuptor pentru 40 min. Cand e gata tarta o scoti si o tai.

Mai multe articole