Tarta cu fructe

Ingrediente:

1 blat de tarta
200 ml frisca lichida
2 kiwi mari
4 jumatati de piersica din compot
1/2 banana
1 pliculet de gel pentru tort
100 ml apa sau 100 ml zeama din compot(la alegere)

Preparare:

Se aseaza blatul pe o farfurie lata, se bate frisca lichida cu mixerul pana se intareste (eu am folosit Hulala de 200 ml), se pune frisca pe blatul de tarta si se intinde uniform (sa nu se depaseasca marginea, la acelasi nivel cu onduleurile de la blat). Se taie fructele, kiwi in felii nu foarte subtiri pentru ca se oxideaza si se deshidrateaza repede, la fel se intampla si cu piersicile si banana. Dupa aceea le asezati cum doriti pe suprafata blatului umplut cu frisca.

Ultima data se prepara gelul, se pune apa la incalzit si se adauga continutul plicului, se lasa pe foc cca. 3 min., dupa care se ia la o parte si se pune fierbinte pe toata suprafata fructelor cu ajutorul unei linguri, de la margini spre centrul tartei. Gelul are inghetare rapida, asa ca trebuie aplicat repede pana nu se va intari si nu se va distribuii uniform. Atentie! sa nu lasati sa fiarba gelul pentru ca nu se mai intareste. Se poate realiza si cu alte fructe, cum ar fii struguri, capsuni, mure.

Mai multe articole