Tocana de porc

Ingrediente:

2 linguri de ulei de floarea soarelui
1 1/2 kg de carne de porc, taiata cubulete
1/2 ceasca de faina alba
2 cesti de supa de pui
4 linguri de otet alb
3 linguri de miere
3 linguri de sos de soia
1/2 kg de ciuperci proaspete, curatate si taiate sferturi
250 grame de prune uscate, fara samburi
sare si piper dupa gust
patrunjel tocat

Preparare:

Pentru inceput, incalzeste cuptorul, dar nu foarte mult. In timpul acesta, incinge uleiul intr-o cratita mare (una pe care sa o poti baga la cuptor), cu pereti grosi. Adauga cubuletele de carne de porc in mai multe transe si caleste-le la foc mare vreo cinci minute, pana cand se rumenesc bine pe toate partile, procedand la fel cu fiecare transa.

Dupa ce ai calit toata carnea, pune-o pe toata la loc in cratita, presara faina si lasa cam un minut la foc, amestecand continuu. Adauga apoi supa de pui, otetul alb, mierea, sosul de soia, sarea si piperul si lasa la foc pana da in clocot.

Apoi amesteca iar pentru a te asigura ca nu s-a lipit nimic de fundul cratitei, acopera cu capac si pune totul la cuptorul incins (nu foarte mult, cam 160 de grade) si lasa aproximativ doua ore. Dupa cele doua ore, scoate cratita din cuptor, amesteca iar si adauga ciupercile si prunele uscate. Pune-o inapoi la cuptor inca o ora, pana cand carnea este moale si gatita in profunzime.

Mai multe articole