Ingrediente:
Pentru blat:
5 oua
5 linguri faina
5 linguri zahar
5 linguri de ulei
1 plic praf de copt
zeama de la o lamaie
esente dupa plac
Pentru crema:
500 ml frisca vegetala
2 ciocolate cu lapte
optinal fructe dupa plac
Preparare:
Blat: se separa albusurie de galbenusuri; albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se amesteca cu zaharul. Se adauga treptat uleiul, faina, praful de copt, zeama de lamaie si esenta. Compozitia se aseaza intr-o tava cu hartie de copt; se coace cca 25-30 min.
Crema: frisca lichida se pune intr-un vas, se adauga ciocolata si se topesc impreuna in cuptorul cu microunde sau pe aragaz. Cand amestecul se raceste se bate cu mixerul. Blatul se taie in 2, se insiropeaza si se asambleaza astfel: peste o foaie de blat se aseaza o parte din crema (eu ampus si capsuni peste) apoi se pune cealalta foaie de blat si se orneaza cu crema ramasa. Pofta buna!