Tort de ciocolata

Ingrediente:

Blat:
10 oua,
12 linguri zahar,
10 linguri faina,
2 pliculete zahar vanilat
coaja de lamaie.

Sirop:
zeama de la un compot

Umplutura:
frisca sau umplutura facuta din praf de ciocolata din comert,
frisca Hulala la cutie

Preparare:

Cele 10 oua le scoti cu 15 minute inainte din frigider si le tii la temperatura camerei. Separi galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat bine cu zaharul pana se obtine o spuma consistenta (care sa nu pice din castron), apoi se adauga galbenusurile, pe care le amestecam bine cu spuma, apoi faina cate o lingura. Il dam la cuptor la foc mic, ca sa creasca bine si il lasam pana este gata.

Cat se coace blatul pregatim frisca sau crema. In frisca eu pun si fructele de la compot. Dupa ce scoatem blatul, il lasam la racit apoi il taiem in doua sau trei sau mai multe, depinde cum vrea fiecare. Il insiropam si il umplem cu frisca (crema )si il dam la frigider cam doua ore ca sa i se fixeze frisca. Il scoatem, preparam ciocolata si il ornam. Ciocolata se toarna fierbinte.

Mai multe articole