Tort de ciocolata

Ingrediente:

Pentru blat:
9 oua
9 linguri zahar
8 linguri faina
3 linguri cacao
sirop

Pentru crema
300g unt
150g zahar
1 / 2 pahar apa
100g ciocolata
3 linguri cacao
 

Preparare:

Se freaca galbenusurile impreuna cu zaharul, apoi se incorporeaza usor faina si se amesteca usor.  Inglobeaza si albusurile batute spuma cu cacao.

Se unge tava cu unt, se pune compozitia si se da la cuptor, la foc potrivit.

Cand blatul este gata, se lasa sa se raceasca, se taie in doua, orizontal, si se insiropeaza.

Crema:

Se pun intr-o cratitita, pe foc, zaharul, apa, ciocolata si cacao si se lasa sa fiarba 6- minute pana incepe sa forfoteasca, amestecand ca sa nu se lipeasca. Se ia dupa foc si se lasa sa se raceasca.

Apoi, se ung blaturile, se aseaza unul peste altul si deasupra se unge tot cu crema, se orneaza cu frisca si se da la rece.

Mai multe articole