Tort de fructe fara blat

Ingrediente:

3 galbenusuri ou
250 gr zahar (cantitatea poate varia in functie de gusturi)
250 – 300 ml zeama fructe (din compot)
zeama de la 1 lamaie
3 plicuri gelatina inmuiata in prealabil in zeama de fructe sau apa –
250-300 gr frisca
1-2 plicuri zahar vanilat
fructe pentru ornat

 

Preparare:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o pasta omogena, apoi se pune zeama de fructe, zeama de la lamaie si se pune pe foc mic pana da in clocot, se lasa 1 minut apoi se da deoparte. Gelatina se adauga cand compozitia este calduta, nu rece, pentru a se omogeniza. Cand compozitia este complet rece se adauga frisca.

Se tapeteaza un vas yena cu fructe: rondele portocala, ananas, kiwi, fructe de padure etc. Compozitia rezultata se toarna in vas si se da la frigider. Optional se pot pune fructe taiate marunt si in compozitie. Cand se serveste, se introduce fundul vasului intr-o oala cu apa fierbinte aproximativ 30 sec, dupa care se rastoarna pe un platou (se pune platoul peste vas si se intoarce brusc). Pofta buna!

Mai multe articole