Tort de portocale

Ingrediente:

2 kiwi;
400 g piscoturi;
4 portocale;
1/2 kg frisca

Preparare:

1. Se tapeteaza cu folie transparenta un castron sau cratita de 3 kg, se imbraca cu rondele de kiwi si portocale.
2. Se spala bine portocalele, se rad pe razatoarea mica si aceasta razatura se pune la fiert cu 4 – 5 linguri de apa si 2 linguri de zahar. Se lasa la racit.

3. Se freaca 6 galbenusuri cu 6 linguri zahar si 2 linguri de lapte. Dupa ce s-au frecat bine, se mai bat pe aburi pana se face o crema groasa, care se da la rece!
4. Se bate 1/2 litru frisca vegetala.
5. Se dizolva 3-4 lingurite gelatina in 50 ml apa rece si se pune pe abur, se amesteca putin pana devine fluida si se raceste.

6. Se pune in crema pregatita la punctul 3, 2-3 lingurite de coaja de portocala, se adauga gelatina, dupa care se inglobeaza frisca batuta.
7. In cratita pregatita se pune un rand de crema, apoi un rand de piscoturi inmuiate in sirop de la compotul de anans, apoi iar crema, bucati de ananas, piscoturi inmuiate. Ultimul strat sa fie piscoturi care se acopera cu celofan sau folie transparenta.
Se pune la frigider si se serveste a doua zi.

Mai multe articole