Tort Roberta

Ingrediente:

2 blaturi de cacao
1 ciocolata cu caramel
1 ciocolata Katy cu trufe
2 ciocolate negre 85% cacao
2 cutii crema mascarpone
1 cutie mica frisca lichida Hulala
1 cutie praline caffe latte
1 ceascuta lapte
1 cubulet de unt nesarat
miezul de la 10 nuci
sirop de zmeura pentru insiropat blaturile
2 linguri zahar

Preparare:

Se insiropeaza 2 discuri de blat de tort cu cacao cu sirop de zmeura. Intre ele se pune un film de crema de ciocolata tip glazura, facuta din 1/2 ciocolata cu trufe si o ciocolata neagra intreaga topite la bain marie impreuna cu putin lapte, unt, zahar si la sfarsit se adauga miezul de nuca macinat nu foarte marunt. Peste al doilea blat se aseaza crema facuta din frisca batuta cu crema mascarpone si in care adaugam restul de ciocolata cu trufe tocata cubulte mici cu cutitul.

Lasam la rece o jumatate de ora. Pregatim glazura finala topind la bain marie ciocolata cu caramel impreuna cu ciocolata neagra. Luam cu lingura si punem intr-o punga si facem zig zaguri creand un fel de dantela de ciocolata cu ochiuri mari. Apoi dam larece o ora si in final asezam pralinele deasupra. Se serveste a doua zi dupa ce a stat la rece peste noapte.

Mai multe articole