Tort Stadion

Ingrediente:

12 oua,
12 linguri faina,
500 g zahar,
esenta de vanilie,
1l frisca lichida,
compot de ananas,
portocale,
colorant alimentar verde
2 cubulete ciocolata menaj

Preparare:

Blatul: se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile cu 4 linguri de zahar si se amesteca cu gabenusurile batute si cu 4 linguri de faina. Compozitia se intinde intr-o tava dreptunghiulara, pe hartie pergament si se coace. Se fac asa trei foi de blat. Se face siropul, amestecand zaharul care a ramas cu doua cani de apa, esente si cu zeama de la compotul de ananas si se fierbe.

Se bate frisca lichida si se coloreaza un sfert cu colorant alimentar verde si se taie cubulete ananasul din compot si portocalele. Se insiropeaza prima foaie de blat, se pune frisca si fructe, se pune a doua foaie insiropata, frisca si fructe si se pune a treia foaie insiropata. Se imbraca tortul in frisca verde si se face tusa la stadion cu frisca alba. Portile le-am facut cu cicolata de menaj topita si am turnat pe hartie pergament portile.

Mai multe articole