Vinete umplute cu carne de miel

Ingrediente:

● 6 vinete potrivite
● 1,5 kg carne de miel, tocată
● câteva seminţe de ienibahar
● seminţe de coriandru
● sare de mare
● o linguriţă de cimbru uscat
● o linguriţă de rozmarin uscat
● o linguriţă de salvie uscată
● piper negru măcinat proaspăt
● o legătură de pătrunjel
● ulei de măsline

Mod de preparare:
Se iau vinetele, se taie un capac, se crestează longitudinal şi se golesc de conţinut, păstrând învelişul intact. Condimentele se pun în mojar şi se amestecă până se obţine o pudră fină. Se amestecă pudra obţinută cu legătura de pătrunjel, tocat mărunt şi carnea de miel şi apoi se umplu vinetele. Se fixează din loc în loc cu scobitori ca să nu se desfacă şi se pun într-o tavă tapetată cu ulei de măsline. Se introduc la cuptor timp de 45 de minute.

Mai multe articole