Cand simti bebelusul miscand in burta?

Cand afla ca sunt insarcinate, mai toate viitoarele mame abia asteapta sa isi simta bebelusul miscand in burta. Insa acest lucru nu se intampla atat de repede pe cat ne-am dori noi, iar in unele cazuri e posibil chiar sa nu simti la fel de devreme ca alte femei. Iata cand ar trebui sa simti bebelusul miscand in burta.

Cand simti primele miscari ale bebelusului

Cel mai probabil, pana in saptamanile 16-22 de sarcina, nu vei simti nicio miscare, desi el devine activ in pantecul mamei inca din a 7-a sau a 8-a saptamana.
Ai mai multe sanse in schimb sa vezi miscarile in timpul controalelor, la o ecografie.

Mamele ce nu sunt la prima sarcina simt miscarile subtile ale bebelusului mai usor decat mamele ce sunt la primul copil. Lor le este mai usor sa distinga activitatea fatului de alte miscari din abdomen, precum gaze, deoarece au mai trecut prin asta.
Totodata, e mai probabil sa simti miscarile bebelusului daca stai relaxata, intinsa, in liniste.

Si constitutia viitoarei mame conteaza. Femeile mai slabute simt mai usor si mai frecvent miscarile bebelusului in burta.

Odata ce tu reusesti sa simti miscarile, va dura cateva saptamani pana cand si partenerul tau va reusi sa le simta.

Cum se simt primele miscari ale bebelusului in burta

Femeile insarcinate descriu senzatia ca pe un popcorn ce se coace in burtica, ca pe un pestisor ce inoata sau pur si simplu ca pe niste fluturasi in stomac.

E probabil ca la inceput sa confunzi miscarile subtile cu gazele intestinale sau cu durerea de foame, insa cu timpul, pe masura ce se indesesc, vei incepe sa le diferentiezi.

Cat de frecvent ar trebui sa iti simti bebelusul miscand?

La inceput, miscarile si loviturile sale vor fi rare. E probabil sa simti mai multe intr-o zi si niciuna in alta zi.

Desi bebe se misca in mod regulat, majoritatea activitatilor lui nu sunt suficient de puternice incat sa fie resimtite inca.
Insa spre finalul celui de-al doilea trimestru, miscarile si loviturile vor deveni regulate.
Nu te lua dupa sarcinile altor prietene. Bebelusii altor femei pot avea alt ritm si alta activitate zilnica, asa ca nu te alarma cand auzi „al meu se misca zilnic'.
Important e ca miscarile bebelusului tau sa ramana constante, iar activitatea lui sa nu devina mai rara, pe masura ce trece timpul.

Va misca mai putin spre finalul sarcinii?

Dimpotriva. Pe masura ce creste, bebe va avea tot mai putin loc in uter. Desi poate avea perioade mai lungi de repaus, per total nu ar trebui sa devina mai putin activ, iar tu ar trebui sa poti simti miscarile mai clar.

Cum imi dau seama daca bebelusul misca suficient

Odata ce miscarile devin regulate, ia seama la cat de des se misca.
Alege o perioada a zilei cand stii ca e mai activ si asaza-te in pat.
Numara 10 lovituri distincte pe care le simti, pentru a fi sigura ca totul este in regula.

Daca nu simti 10 lovituri distincte in 2 ore, mergi la medic pentru un control de specialitate.
Diminuarea activitatii bebelusului in uter poate fi un semn de ingrijorare, motiv pentru care o ecografie poate fi necesara, pentru a determina daca exista probleme de sanatate in sarcina.

Sursa articol: babycenter.com

Imagine: Shutterstock

Mai multe articole