Castiga mai mult spatiu in camera copiilor

Stai la bloc si, odata ce copilul tau creste in varsta, are nevoie de mai mult spatiu pentru joaca sau pentru studiu.

Regandeste spatiul din camera copilului, aranjand altfel mobilierul sau gasind solutii ingenioase pentru a depozita diferite lucruri.

Intotdeauna cand intri in camera copilului pasesti cu grija, ca si cum ai fi iesit la plimbare pe un teren minat.

La tot pasul te pasc pericole de genul accidentarii dupa ce calci pe un trenulet electric, alunecarea pe un vraf de carti cu coperte lucioase sau te poti impiedica de ghiozdanul de scoala care zace langa colectia de masinute electrice.

Se stie ca cei mici ar fi in stare sa gaseasca orice scuza numai sa scape de corvoada de a-si face curatenie in camera. Aceasta problema isi poate gasi rezolvarea daca te gandesti serios la o reorganizare a spatiului in camera celui mic.

Un mobilier aerisit, format din corpuri suple si colorate, il va face pe copil sa-si indrageasca mai mult camera si, in felul acesta, sa-si pastreze o oarecare ordine.

Poti sa mai pui la socoteala faptul ca cei mici se plictisesc foarte repede, iar pusul jucariilor in ordine este un efort care necesita foarte mult timp. Organizeaza-i un sistem de depozitare si veti fi amandoi multumiti.

Jucariile pot sa-si gaseasca locul in doua cosuri mari din rachita sau chiar intr-un hamac pe care il poti instala in camera, rufele murdare poate sa si le puna intr-un sac colorat haios care isi are locul dupa usa, iar rechizitele pentru scoala in cateva sertare ale unui birou frumos colorat.

Daca copilul va privi curatenia sub forma unui joc, nu vei mai avea nici o problema in acest sens. O ladita colorata este dulapul ideal in care copilul poate sa-si „cazeze singur jucariile, dupa ce a terminat sa se joace cu ele.

Sub pat
Spatiul ramas liber sub patul copilului poate fi exploatat la maxim. Aici isi pot gasi gazduire lucrusoarele si jucariile pe care le foloseste mai rar. Si tot aici pot fi depozitate chiar si hainele pe care nu le poarta in sezonul respectiv.

La indemana
Spatarul scaunului de lucru de la birou se transforma intr-un suport ingenios pentru rechizite. Acest suport dragut care se prinde de spatele scaunului cu doua cureluse il poti realiza singura atunci cand ai putin timp liber. Se confectioneaza dintr-o panza mai groasa si mai rezistenta sau chiar dintr-un doc.

Masoara latimea si lungimea spatarului, taie o bucata de material potrivita ca dimensiune, coase un tiv de jur imprejur si apoi croieste o serie de buzunare. Copilul tau va fi incantat daca ii vei cere sfatul in ceea ce priveste culoarea sau numarul de buzunare.

Improvizeaza
Cu cat mobilierul din camera copilului este mai neobisnuit, cu atat mai bucurosi vor fi prichindeii. Asta pentru ca nu vor mai trebui sa piarda minute pretioase asezand cu grija cuburile in cutiile lor originale. O simpla galeata din inox, decorata cu putin autocolant colorat sau cu decupaje din revistele sale preferate, va fi gazda cuburilor care zac aruncate prin toata casa.

Lada de zestre de la bunica, din pod, odata ce a fost vopsita isi va gasi locul intr-o camera de copil si va „inghiti’ o gramada de nimicuri care pana acum stateau imprastiate pe jos.

Primul birou
Este un adevarat eveniment in familie atunci cand puiului tau ii devine necesar un birou. Primul birou din viata sa! Grija ta este sa-l gasesti pe cel mai bun, cu o forma ergonomica si… cat mai vesel. Alege un birou colorat si un scaun asortat acestuia.

Ai grija sa beneficieze de multe sertare pentru ca micutul tau sa aiba unde sa-si tina in ordine toate rechizitele pentru scoala. Daca nu ai loc de sertare, atunci agata in perete, deasupra biroului doua sau trei rafturi prinse in console. Ca suporturi pentru creioane, pixuri si carioci pune-i la dispozitie recipiente dragute si colorate, cum ar fi canile cu modele haioase.

Mobilier inedit pentru camera celor mici
Mobilier fara pretentii, culori vii si mai mult spatiu de joaca. Copiii nu vor aprecia niciodata o mobila greoaie, in culori sobre, care le va aglomera inutil camera. Un corp de mobilier deschis la culoare, format doar din rafturi deschise, este mai mult decat potrivit pentru camera copilului.

Pentru jucariile micute se vor gasi niste ladite sau cosulete ce isi vor gasi locul pe rafturi. Copilului tau ii va fi mai simplu sa-si adune in cosulet jucariile si sa puna cosuletul in raft.

Curatenie rapida
Un mobilier ergonomic si pe gustul copiilor te va scuti de corvoada curateniei zilnice. Pentru a-ti determina copii sa-si tina camera intr-o ordine cat de cat acceptabila este nevoie sa le pui la dispozitie spatii clare de depozitare pentru lucrusoarele lor. De exemplu, copilului ii este mult mai simplu sa puna toate jucariile intr-un cos decat sa le aseze cu rabdare pe un raft.

Foto: Sebastian Enache.

Mai multe articole