Ciorba de perisoare cu carne de pui

Ingrediente:

ulei,
1 ceapa,
2 morcovi,
2 ardei,
o jumatate de telina,
2 radacini de patrunjel,
piper, marar si boia.

Pentru perisoare:
o jumatate piept de pui,
o mana de orez,
2 linguri apa,
un albus de ou,
piper, marar
o lingura de faina

Preparare:

Am calit ceapa cateva minute pana s-a aurit usor, am pus un praf de boia si apoi toate celelalte legume rase pe razatoarea cu gauri mici, putina apa si le-am lasat sa clocoteasca de 2- 3 ori, ca sa prinda o culoare frumoasa, apoi am umplut vasul cu apa, lasand pe foc mijlociu pana am pregatit perisoarele. Pentru perisoare am taiat pieptul de pui felii subtiri, ca pentru gratar si apoi le-am batut cu ciocanul de snitele pana s-a maruntit foarte bine (asta pentru cine nu doreste sa foloseasca masina de tocat carne).

Am adaugat albusul de ou, orezul, apa, piperul, sarea, faina si mararul si le-am amestecat pana s-au omogenizat bine toate ingredientele. Cand ciorbita a clocotit de cateva ori, am adaugat din compozitia de perisoare mingiute cat o maslina si am lasat totul sa fiarba 20 minute cu capac. Cand toate au fost fierte, am adaugat galbenusul ramas de la perisoare batut cu putina apa rec  ,sarea si mararul. Uneori adaug smantana dupa ce ciorbita nu mai este asa fiebinte.

Mai multe articole