Ciuperci umplute, la cuptor

 Nu conțin vreun strop de grăsime , sunt în schimb bogate în proteine, fibre, vitamine (în special din grupul B) și minerale esențiale. O mână de ciuperci îți asigură necesarul de potasiu, fier și seleniu pentru întreaga zi. Le poți consuma crude, în salate sau preparate la cuptor – sunt absolut delicioase. Uite o rețetă de ciuperci umplute pe care trebuie să o încerci și tu.

Ingrediente pentru 2 porții

  • 4 ciuperci mari
  • 100 g brânză gorgonzola sau blue cheese sau pecorino
  • 25 g alune de pădure tăiate bucăți
  • cimbru după gust
  • un praf de sare
  • o linguriță ulei de măsline
  • 2 căței usturoi
  • 1/4 gogoșar

Mod de preparare:

Spală bine ciupercile, fără să îndepărtezi pielița, rupe ‘piciorușele’, pe care le toci separat. Stoarce usturoiul, amestecă-l cu lingurița de ulei de măsline, sarea și cimbrul. Unge ciupercile cu amestecul de usturoi, apoi adaugă bucățelele de alune pisate și deasupra brânza și câteva bucățele de gogoșar, pentru aspect.

Dă la cuptorul preîncălzit în prealabil la 180 de grade, timp de 5 minute, până când brânza s-a topit și ciupercile s-au înmuiat.

foto Shutterstock

Mai multe articole