Clatite cu pasta de stavrid

Ingrediente:

1 kg stavrid fara cap,
50 g morcovi,
1 radacina patrunjel sau pastranac,
25 g telina,
o ceapa,
60 g unt,
100 ml ulei,
4 oua,
200 g faina, 2
200 g unt,
2 foi de dafin,
1 lamaie,
300 ml supa de peste,
piper macinat si sare dupa gust

Preparare:

Se decongeleaza pestele, se curata de solzi, se indeparteaza capul si intestinele, se spala si se fileteaza. Oasele se pun la fiert pentru supa. Morcovii, telina, patrunjelul sau pastranacul si ceapa se taie felii, se inabusa pe jumatate in unt si in supa de oase de peste.

Se adauga pestele, foile de dafin si se fierb inabusit 15 minute dupa care se pune zeama de lamaie. Se scot foile de dafin si se lasa sa se raceasca. Pestele se scurge de zeama si se toaca cu masina de mai multe ori. Pasta se amesteca cu unt si se condimenteaza cu sare si piper. Se tine la rece. Se fac foi de clatita din oua, faina si lapte si se ruleaza cu pasta de peste.

Mai multe articole