Oamenii de știință s-au gândit la un concept care ar putea rezolva scăderea natalității la nivel global și aducerea pe lume a bebelușilor cu ajutorul Inteligenței Artificiale.
Hashem Al-Ghaili, un biotehnolog molecular yemenit, a creat „Ectolife’, prima „fabrică de bebeluși' din lume. După 50 de ani de cercetări și investigații amănunțite, fabrica care putea produce până la 30.000 de copii anual, notează Economic Times.
Problemele de fertilitate și concepție vor fi de domeniul trecutului
Mulțumită acestui concept, cuplurile cu probleme de fertilitate vor putea concepe un copil care să aibă trăsăturile lor. De asemenea, proiectul vine și în ajutorul femeilor care se tem de sarcină sau de durerile nașterii.
Procesul folosește fertilizarea în vitro. Ectolife permite modificarea genetică a embrionului înainte de a-l monta în pântecul artificial unde se va dezvolta într-un copil, după 9 luni. Astfel, părinții vor putea alege gradul de inteligență al viitorului copil, culoarea părului, a ochilor, înălțimea. De asemenea, ar putea fi evitate bolile genetice.
Cercetătorii spun că fabricile de bebeluși’ vor avea 75 de laboratoare, dotate cu până la 400 de pântece artificiale. Capsulele vor fi dotate cu un cordon ombilical pentru hrănirea fătului, precum și cu senzori pentru monitorizarea funcțiilor vitale. Fătul va fi monitorizat cu ajutorul Inteligenței Artificiale.
Bebelușii se vor naște la o simplă apăsare de buton
Nașterea se va realiza prin apăsarea unui buton care va declanșa scurgerea lichidului amniotic din interiorul pântecului artificial, înainte ca acesta să se deschidă pentru ca părinții să-și poată ține pruncul în brațe.
Citește și: O femeie a primit embrionul unui alt cuplu în timpul fertilizării artificiale
Deși Al-Ghaili nu are încă planuri concrete de a construi EctoLife, el spune că totul este foarte posibil pe baza cunoștințelor actuale. Deocamdată, realizatorul vrea să facă public acest subiect. El spune că peste câteva decenii copiii vor putea fi născuți din pântece artificiale.
Peste câteva decenii, copiii se vor naște din pântece artificiale
„Este o soluție perfectă pentru femeile al căror uter a fost îndepărtat chirurgical din cauza cancerului sau a altor complicații. Ar putea ajuta, de asemenea, la rezolvarea problemelor care apar din cauza numărului scăzut de spermatozoizi', a declarat Al-Ghaili pentru revista de știință populară Science and Stuff, notează Cne.news.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a raportat că aproximativ 300.000 din decese au loc din cauza complicațiilor sarcinii. EctoLife va contribui la reducerea suferinței umane, iar odată cu apariția acestui concept, cercetătorii speră ca nașterile prin cezariană sau nașterile premature să devină istorie.
Foto – captură Youtube