Ingrediente:
• 3 linguri ulei de măsline
• 4 fileuri de anşoa
• 3 linguri măsline, fără sâmburi, tăiate felii
• 7 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt
• 2 foi de dafin
• 6 roşii, tăiate bucăţi
• 150 ml vin alb sec
• 1 kg midii
• pâine crocantă sau cartofi prăjiţi, pentru servit
Mod de preparare:
Încinge uleiul într-un vas larg şi prăjeşte fileurile de anşoa la foc mic câteva minute, până când încep să se desfacă. Adaugă măslinele, usturoiul, foile de dafin, roşiile şi fierbe 5 minute. Adaugă vinul şi fierbe 5 minute la foc mic, acoperit cu capac.
Adaugă midiile, amestecă bine, acoperă vasul cu capac şi lasă să fiarbă înăbuşit 5 minute; scutură vasul din când în când. După ce toate midiile s-au deschis, serveşte imediat în boluri calde, cu pâine crocantă sau cu cartofi prăjiţi.
Mai multe reţete găseşti pe avantaje.ro