Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă cu privire la consumul excesiv de carne în rândul copiiilor.
Nutriționista a explicat în mediul online că nu doar grăsimile și zaharurile sunt dăunător sănătății celor mici, dar și un meniu foarte bogat în produse de origine animală.
Prea multă carne strică. Mai ales la copii!'
Mihaela Bilic spune că alimentația bogată în proteine, în rândul celor mici, duce la acumularea kilogramelor nedorite.
Prea multă carne strică. Mai ales la copii. Un consum mare de proteine la vârsta de 4 ani înseamnă kilograme în plus la 7 ani!! Dacă până acum dădeam vina pe zahăr și grăsimi pentru excesul de greutate, studiile recente arată că prea multă carne duce la obezitate.
Mihaela Bilic: „Dulciurile nu trebuie interzise în alimentația copiilor!’
International Journal of Obesity a publicat un studiu portughez făcut pe 2000 de copii în cadrul proiectului Generația XXL. Cercetătorii au constatat ca un consum excesiv de proteine (de 2-3 ori doza zilnică) la vârsta de 4 ani se traduce printr-un IMC crescut câțiva ani mai târziu.
Nevoile organismului sunt de 1 g proteine /kilogram corp/zi, însă în țările dezvoltate se consumă mult mai mult.’ – a scris Bilic, pe pagian ei de Facebook.
Dar nu doar excesul de carne este nociv pentru sănătatea celor mici, ci și proteinele animale din lactate și ouă.
Mâncăm chiar și de 3 ori/zi carne, când ar trebui să mâncăm de 3 ori/săptămână. Și nu doar carnea e vinovată, ci și consumul în exces de mezeluri și semipreparate, ouă, brânzeturi sau chiar proteine de origine vegetală.’
Mihaela Bilic: „Nu mai impuneți restricții alimentare copiilor. Nu creșteți păsărele, ci oameni!’
„Copii primesc meniuri bogate în proteine și sărace în carbohidrați!'
Nutriționista susține că părinții le dau copiilor meniuri bogate în proteine și sărace în carbohidrați de frica kilogramelor suplimentare.
De frica kilogramelor în plus, mulți copii primesc meniuri bogate în proteine și sărace în carbohidrați. În realitate făinoasele dau energie pentru mișcare, iar excesul de proteine predispune la obezitate. Și percepția despre consumul de grăsimi este greșită. Părinții au impresia ca un produs degresat este mai sănătos și se feresc de unt, lapte integral sau carne de porc.
Aportul zilnic de grăsimi în cazul copiilor trebuie să depășească 35% din aportul total de calorii, din grăsime se sintetizează hormoni și se dezvoltă creierul. Mai mult decât pentru un adult, în cazul copiilor grăsimile sunt esențiale pentru creșterea, dezvoltarea și funcționarea organismului.’ – a completat ea.
Mihaela Bilic, apel pentru părinți: „Nu le restricționați dieta! Nu îi îndoctrinați, nu îi manipulați! „
Soluția propusă de Bilic, pentru a evita obezitatea infantile este limitarea cantității de mâncare și nu alegerea produselor dietetice.
Redimensionarea porților. Un copil supraponderal trebuie să mănânce mai puțin și să se miște mai mult! Chiar dacă pare ciudat, e mai sănătos să fii slab și nemâncat, decât îndopat cu proteine!’ – a conchis Mihaela Bilic.
Foto – Facebook