Mihaela Bilic, apel pentru părinți: „Nu le restricționați dieta! Nu îi îndoctrinați, nu îi manipulați! „

Medicul nutriționist Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă cu privire la comportamentul părinților care le impun restricții alimentare copiilor. Bilic spune că nimeni nu trebuie să le dicteze celor mici care ar trebui să fie alegerile lor alimentare și că părinții trebuie să nu uite de bunul-simț când vine vorba despre alimentația copiilor.

Totul până la copii! E la modă să fii vegetarian, să elimini produsele cu gluten, să bei sucuri detox, să mănânci totul crud și câte și mai câte. Motivațiile sunt și ele nenumărate, nu că ar interesa pe cineva sau că ar trebui să îți justifici  alegerile alimentare. Suntem liberi să mâncăm cum ne place, mai ales că o facem pe proprie răspundere.

Puține sunt lucrurile din viață 100% dependențe de noi iar mâncarea e unul din ele. Relația cu mâncarea e ceva atât de intim, atât de personal încât ar trebui să fim mai atenți și mai selectivi cu mesajele sau persoanele care vor să ne influențeze. Dar chiar și atunci, nimeni nu îți bagă cu forță mâncare în gură, tot tu o faci, deci alegerea e a ta, decizia îți aparține', a scris Mihaela Bilic, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Mihaela Bilic: „O mamă bună este o mamă de nota 5'

Nutriționistul le sugerează părinților să îi îndrume spre o alimentație sănătoasă. Bilic a făcut referire la curentele alimentare care le sunt uneori impuse celor mici.

Nu același lucru se întâmplă cu copiii, ei nu sunt în măsură să decidă sau să se împotrivească, responsabili pentru alimentația lor sunt părinții. Și pentru că în ultima vreme aceste curente alimentare extremiste încep să fie implementate la copii vreau să fac un apel la bunul-simț al mamelor: nu le restricționați dieta, nu le limitați alegerile alimentare, nu îi transformați în vegetarieni sau raw-vegani atâta timp cât ei nu au posibilitatea să aleagă, nu îi îndoctrinați, nu îi manipulați, nu le luați dreptul de a-și dezvoltă propriile gusturi, pasiuni, plăceri.

Citește și: Nutriționistul Mihaela Bilic: Greșelile pe care părinții le fac atunci când își hrănesc copiii

Nu le legați aripile înainte să învețe să zboare, e crud și nedrept. Nu îi sacrificați pe altarul unor valori false sau iluzorii, nu îi dați ofrandă unor guru auto-proclamati specialiști și care nu au că interes decât să-și hrănească narcisismul, vanitatea sau să-și umple buzunarele din credulitatea voastră.

Faceți alegerile cu mintea voastră și gândiți-va de două ori când e vorba de copii! Dragostea și grijă voastră trebuie să fie bazate pe echilibru, moderație, normalitate, firesc, bun-simt și mai ales respect. Respect pentru copilul căruia i-ați dat viață și care are dreptul la propria identitate, inclusiv identitate alimentară. Lăsăți-l să fie cine este, nu cine va doriți voi să fie!', a adăugat nutriționistul.

Foto – Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri