Mihaela Bilic: „Dulciurile nu trebuie interzise în alimentația copiilor!”

Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă cu privire la problemele de greutate ale copiilor. În România peste 25% dintre copii cu vârste cuprinse între 0 și 19 ani sunt supraponderali, iar acest lucru ar trebui le atragă atenția părinților. Mihaela Bilic spune că problema stă în educația nutrițională precară care duce la dezechilibre alimentare cu urmări grave.

Li se fac toate poftele alimentare, se mănâncă în faţa ecranelor, mâncăm de câte ori ne plictisim, iar frigiderul s-a mutat în sufragerie. Mâncarea a devenit un prieten fals care ne aduce kilograme în plus.

Citește și: Dr. Mihaela Bilic: „Alimentația copiilor trebuie să fie grasă'

Porţiile copiilor ar trebui să fie adaptate în funcţie de vârsta acestora şi de programul acestora. Porţiile trebuie să fie pe măsura palmelor acestora, cât cele două palme ale copilului. Ronţăitul dintre mese trebuie eliminat. Copiii trebuie învăţaţi că se mănâncă doar de trei ori pe zi, iar ronţăielile trebuie excluse. Produsele care se ronţăie au un aport foarte mare de calorii. Nici nu îţi dai seama că aceste ronţăieli consumate au aceleaşi calorii cât pentru o masă cu două feluri de mâncare –  a spus Mihaela Bilic, potrivit Libertatea.ro.

Legat de consumul de dulciuri, nutriționistul spune că este eronat ca părinții să interzică definitiv dulciurile din alimentația celor mici. Sfatul Mihaelei este ca părinții să le ofere copiilor dulciuri făcute în casă. Acestea sunt mult mai sigure față de cele din comerț pentru că se pot controla cantitățile de zahăr și găsime din ele.

Dulciurile nu trebuie interzise, însă trebuie consumate cu moderaţie. Haideţi să mâncăm mâncare gătită în casă, inclusiv dulciurile. Copilul poate mânca de două ori pe săptămână dulciuri de casă, precum o felie de chec, o clătită – a completate Bilic.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri