O mamă a născut șase bebeluși în 10 minute, iar primul copil a fost atât de mic încât a putut să încapă în palma unui medic.
Sextupleții Queziei Romualdo au fost născuți după o operație de cezariană, în urma unui cerclaj uterin, procedură prin care cervixul este închis cu scopul reducerii nașterii premature. Toți bebelușii au fost născut în doar câteva minute și sunt sănătoși, notează Mirror.
32 de profesioniști din domeniul medial au asistat la naștere
Quezia și soțul ei, Magdiel Costa, în vârstă de 31 de ani, au descoperit că așteptă șase copii în aprilie. Erau deja părinții lui Eloa, în vârstă de cinci ani, și așa și-au renovat casa din Colatina, Brazilia, pentru a găzdui toată familia.
Un bărbat vrea despăgubiri pentru că a fost „lăsat’ să asiste la operația de cezariană a soției
Pe 7 septembrie, Quezia a fost supusă cerclajului uterin, iar aproximativ patru săptămâni mai târziu a fost operată de cezariană la un spital din Colatina. Un total de 32 de profesioniști din domeniul medical, inclusiv medici, asistente, kinetoterapeuți, tehnicieni de asistență medicală, anestezişti și pediatri, au făcut parte din echipa care a asistat la nașterea copiilor.
O femeie din Târgu Neamț a ajuns la Terapie Intensivă după ce soțul i-a făcut operație de cezariană acasă
La zece minute după începerea procedurii, medicii au raportat că toți cei șase copii au fost născut și toți erau sănătoși. Unul dintre medici a susținut că primul bebeluș era mic cât palma lui și respira cu dificultate.
De asemenea, se crede că toți copiii au avut probleme cu respirația lentă, dar au fost intubați și stabilizați rapid. Bebelușii au fost numiți Theo, Matteu, Lucca, Henry, Eloa și Mayte.
Ce este cerclajul cervical
Cerclajul cervical reprezintă o procedura medicală ce se efectuează în timpul sarcinii. Procedura constă în închiderea orificiului cervixului și are ca scop reducerea riscului de naștere prematură. De obicei, această intervenție se realizează în cazul insuficienței/incompetenței cervicale. Insuficiența/incompetența cervicală se manifestată prin modificarea integrității țesuturilor din colul uterin, ce poate duce la o naștere prematură.
Foto – Captură video