Un bărbat vrea despăgubiri pentru că a fost „lăsat” să asiste la operația de cezariană a soției

Fără categorie

Un bărbat din Australia a acuzat un spital din Melbourne că a dezvoltat o „boală psihotică', după ce și-a văzut soția suferind o operație cezariană.

Anil Koppula a încercat să dea în judecată Spitalul Regal de Femei și să ceară despăgubiri de un miliard de dolari pentru că i-a permis să-și urmărească soția făcând o operație de cezariană.

Cezariana a fost în cele din urmă un succes, dar bărbatul a spus în proces că spitalul nu și-a îndeplinit datoria de îngrijire față de el, lăsându-l să urmărească procedura. El a precizat că spitalul l-a „încurajat' și „permis' să urmărească operația și că văzând organele și sângele soției sale i-a cauzat vătămări psihologice, se arată în dosarul procesului.

O femeie din Târgu Neamț a ajuns la Terapie Intensivă după ce soțul i-a făcut operație de cezariană acasă

Koppula a intentat procesul la câțiva ani după operație, spunând că i-a provocat declanșarea unei „boli psihotice' care a dus la „destrămarea căsătoriei', potrivit Insider.

Koppula a ales să se reprezinte singur în instanță, dar judecătorul James Gorton a respins procesul și a considerat cererea drept un „abuz'. Procedura de judecată a inclus și o examinare medicală a lui Koppula, completul concluzionând că gradul de afectare al psihicului bărbatului nu era atât de mare precum acesta insinua.

În ceea ce privește concluzia comisiei medicale, Koppula a spus că nu este de acord cu aceasta. Cazul a fost, în cele din urmă, respins.

O operație cezariană este o procedură prin care un chirurg aduce pe lume fătul printr-o tăietură făcută în zona pântecului, potrivit Serviciului Național de Sănătate din Marea Britanie. Procedura chirurgicală este adesea efectuată atunci când sarcina prezintă complicații sau este dificilă și poate fi un risc pentru mamă sau copil.

Conform datelor furnizate de Centers for Disease Control and Prevention, 32,1% dintre nașterile din SUA în 2021 au fost prin cezariană.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din