O mamă refuză să-i pună bebelușului de două săptămâni scutece și-l așază la toaletă

Cindy Lever, mama unui bebeluș de numai două săptămâni, a decis să aleagă metoda ‘comunicarea eliminării’ și refuză să-i pună micuțului scutece, fie ele de unică folosință sau textile, încăpățânându-se să-l pună la toaletă încă de la naștere.

Metoda ‘comunicarea eliminării’ este una tot mai des folosită în ultimii ani de mame din lumea întreagă, inclusiv din România. Ea presupune ca mama să fie atentă la semnele pe care dă copilul și să-l ducă de fiecare dată la toaletă sau la oliță când i se pare că acesta are nevoie.

Cindy Lever susține că observă adesea privirile critice ale celor din jur, dar este convinsă că metoda ‘comunicarea eliminării’ este cea mai naturală și, prin urmare, cea pe care mamele ar trebui s-o aplice în detrimentul dependenței de scutece până la vârsta de 2 sau chiar 3 ani.

Ba, mai mult, Cindy susține că această metodă îi oferă și o conectare cu copilul ei, pentru că este mult mai atentă la nevoile lui în general.

‘Când i-am spus soțului meu că voi aplica metoda ‘comunicarea eliminării’ mi-a zis că sunt nebună și a pus asta pe baza dereglărilor hormonale. Dar și-a schimbat părerea după ce m-a văzut de două trei ori ducând fetița la toaletă, timp în care și vorbeam cu ea și o rugam să-și facă nevoile. După mai multe încercări i s-a părut și lui o idee bună, și acum nici nu concepe altfel’,  spune Cindy.

‘Acum, lucrurile au ajuns la un alt nivel. Când mergem la restaurant el vine cu noi la toaletă. Eu țin copilul, iar el are jobul cel mai dezgustător, de a curăța ce se duce pe lângă vasul de toaletă, pentru că bebelușul nu nimerește întotdeauna’, mai spune Cindy.

În plus, ea spune că, acasă, o pune pe micuța ei să facă în chiuvetă, în fața oglinzii pentru a înțelege mai bine procesul și ce presupune el, convinsă fiind că așa va învăța și mai repede să facă la oliță.

Citește și: 6 metode eficiente prin care să-ți înveți copilul să facă la oliță

Când poate copilul să facă la oliță?

Ce presupune metoda ‘comunicarea eliminării’

Comunicarea eliminării sau antrenamentul timpuriu la oliță/ toaletă reprezintă metodă ce se poate aplica imediat după naștere, fiind o alternativă naturală la dependența de scutece. Aceasta presupune o atenție sporită din partea părinților care trebuie să urmărească semnele pe care copilul le oferă privind nevoia de a urina sau de a defeca și să acționeze rapid prin poziționarea copilului pe oliță sau pe vasul de toaletă.

Metoda ‘comunicarea eliminării’ presupune ca părinții să învețe să recunoască limbajul corpului la bebeluș, sunetele și expresiile faciale pentru a detecta momentele când copilul vrea să elimine.

Specialiștii spun că această metodă preîntâmpina nevoile bebelușului și are scopul de a îmbunătăți capacitățile lui de înțelegere și de comunicare, pentru dobândirea unui control al propriilor nevoi. Odată ce procedura continuă, copilul va învăța să detecteze singur nevoia de a elimina și, astfel va învăța singur să asocieze această nevoie cu olița și toaleta.

Sursa: dailymail.co.uk
Foto: Facebook

 

Mai multe articole