Placinta moldoveneasca

Ingrediente:

3 oua
5, 6 linguri de zahar (dupa cum dorim, mai dulce sau nu)
2 cani lapte batut
2 cani cu malai
o jumatate cana cu faina alba
50 ml ulei
o lingurita de sare
500 grame branza de vaci scursa
250 g branza de oi sau cas
1 ligurita dicarbonat stins cu lamaie sau otet
optional, foi de varza

Preparare:

Se amesteca toate ingredientele, iar la sfarsit, se adauga branza, mestecand usor, cu o lingura, incat sa mai ramana bucatele intregi. Daca punem branza sarata, putem adauga si marar. Se toarna compozitia intr-o tava mare sau doua mai mici si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade, 50 min. Exista doua variante. Ori o punem direct in tava unsa cu ulei sau cu hartie de copt, ori in tava unsa si captusita apoi cu foi de varza, unse cu unt. Eu am incercat ambele variante. Cea din tava cu varza preia din sucul foilor si devine mai suculenta. A doua zi deja gustul de varza dispare, dar e mai fina.  Se serveste cu smantana. Pofta mare!

Mai multe articole