Sănătate: ce afecțiuni poți trata cu varză murată

Spre deosebire de cele mai multe alimente, varza murată este chiar mai folositoare murată decât în stare naturală, datorită faptului că bacilii acidolactici produși în procesul de fermentare o îmbogățesc cu vitamine din grupul B. Varza murată conține cantități importante de B12, vitamină care înlătură oboseala și anemia, previne îmbătrânirea și depresia. Uite ce afecțiuni poți trata cu varză murată.

 

Varza murată îmbunătățește digestia, scoate din organism reziduurile toxice și activează acele enzime care neutralizează substațe cancerigene.

 

Tratamente de uz intern cu varză murată:

Arsuri stomacale

Înainte de fiecare masă se mănâncă 2-3 linguri de varză murată, tăiată foarte mărunt.

 

Astm bronșic

Salata de varză murată cu ceapă și usturoi, consumată zilnic,  este un remediu eficient pentru suferinzii de astm bronșic.

Parodontoză

De 5-8 ori pe zi se mestecă bine câte 3-4 linguri de varză murată și între aceste reprizele de mestecat se clătește bine gura cu zeamă de varză murată (care conține enzime provenind și de la plantele aromatice puse la murat împreună cu varza: țelină, mărar, ardei iute, hrean, piper etc).

Curele interne cu varză murată sunt contraindicate pentru bolnavii de rinichi, gură sau inimă, din cauza conținutului prea ridicat de sare.

Tratamente de uz extern

Acnee

Timp de 1 lună și jumătate, aplică zilnic pe zona afectată de acnee frunze de varză murată, pentru 25 de minute, după care clătește cu apă rece.

Dureri de cap

Poți combate durerile de cap cu ajutorul verzei murate, aplicate după pavilionul urechilor și pe tâmple.

Răni superficiale, mici arsuri, contuzii

Locurile afectate se masează cu un terci din varză murată, pus între straturi de tifon, și care se shimbă de 2-3 ori pe zi. Dacă apare senzația de arsură, varza se amestecă în puțină apă fiartă și răcită.

foto Shutterstock

 

 

 

 

 

 

Mai multe articole