Durerea de spate este foarte frecventa in cursul sarcinii si poate aparea in orice moment al sarcinii, mai ales in ultimul trimestru, cand greutatea fatului creste.
Majoritatea durerilor de spate din timpul sarcinii sunt datorate schimbarilor ce au loc in corpul tau.
Aceste schimbari includ: modificarea centrului de greutate din timpul sarcinii, relaxina (hormon secretat de-a lungul sarcinii pentru inmuierea ligamentelor din articulatiile bazinului pentru a permite largirea acestuia in vederea nasterii), pozitia incorecta in timpul mersului, presiunea uterului pe vasele de sange.
Alte cauze ale durerii ce apare in zona lombara pot fi: lombosciatica, infectiile urinare sau chiar intrarea in travaliu.
Din nefericite, pe langa durerile lombare te vor chinui si durerile abdominale, care se manifesta prin disconfort la nivelul abdomenului, intre piept si regiunea pelviana.
Durerile abdominale inofensive se manifesta prin crampe de intensitate mica: constipatie; meteorism (balonare insotita de dureri).
Durerile abdominale grave sunt dureri foarte intense si sunt provocate de: infectii urinare; preeclampsie (tensiune arteriala ridicata); sarcina ectopica (extrauterina); nasterea prematura; pierderea sarcinii.
Ce poti face pentru a diminua aceste dureri?
Postura corecta. Nu sta cocosata, ci dreapta, iar cand stai jos, pune un suport precum o perna in josul spatelui.
Pozitia. Incearca sa nu stai multa vreme in picioare, dar nici pe scaun fara a lua pauze de miscare.
Evita ridicarea unor obiecte grele
Nu purta tocuri !
Evita sa dormi pe spate sau pe burta – este recomandat sa dormi pe partea stanga, cu o perna pentru burtica.
Evita sa faci miscari rapide sau bruste: intoarceri, ridicare de pe scaun, sarit din pat.
Page: 1 2