Snitele de pui cu piure de cartofi

Ingrediente:

1,3kg cartofi cu coaja
300ml lapte
100g unt
500g piept de pui dezosat
3 oua
faina
sare , piper dupa gust
cimbru macinat
ulei

Preparare:

Piureul: Se curata cartofii, se taie cubulete (ca sa fiarba mai repede) si se pun la fiert. Sunt gata dupa ce se inmoaie. Se scurg cartofii de apa, se adauga untul ,laptele (fiert in prealabil), sare dupa gust si se „bat' cu telul pana se omogenizeaza pasta de cartofi.

Atentie: laptele se adauga putin cate putin ca sa aibe timp cartoful sa il absoarba.

Snitelele de pui: Se taie pieptul de pui in bucatele potrivite. Acestea se bat cu batatorul de lemn pentru a se platiza. Se condimenteaza cu pipe , cimbru si sare.

Se trec prin faina , apoi prin ouale batute spuma la care s-a adaugat putina faina si apoi se prajesc in ulei incins. Dupa ce s-au prajit se aseaza pe un servetel de hartie (acesta absoarbe uleiul). Se servesc calde alaturi de piureul de cartofi . Pofta buna!

Mai multe articole