Supă-cremă de urzici

Ingrediente:

• 0,5 kg urzici

• 1 ceapă

• 1 morcov

• 1 rădăcină pătrunjel

• 1 rădăcină mică de țelină

• 1 rădăcină păstârnac

• piper, sare, leuștean, hrean ras (opțional)

Mod de preparare:

Se călesc în puțin ulei, câte o rădăcină de morcov, păstârnac, pătrunjel, țelină, date prin răzătoarea mare și o ceapă tocată. Când s-au înmuiat se pun urzicile crude, care anterior, au fost bine scurse, într-o sită. Se amestecă cu o lingură de lemn, pâna se înmoaie toate urzicile. Se adaugă apă caldă, cât să acopere urzicile și se fierbe supa, la foc potrivit. Adăugați sare și piper după gust. Când urzicile sunt destul de bine fierte, se ia oala de pe foc, se introduce blenderul în oală și se mixează amestecul de legume și urzici. Se obține o zeama groasă, de un verde aprins. La servire puteți adăuga hrean proaspăt ras și pătrunjel (decorați eventual cu ou fiert).

Mai multe articole