Supa Vichyssoise

Ingrediente:

4 linguri de unt
1 ceapa medie, taiata in bucati mari
4 fire de praz de marime medie, curatate si taiate feliute
3 cartofi, taiati cubulete
5 cesti de supa de pui Maggi
sare si piper dupa gust
150 ml de smantana cu continut redus de grasime
lapte (optional)
2 linguri de ceapa verde, tocata marunt

Preparare:

Topeste untul intr-o tigaie mare, adauga prazul si ceapa si tine la foc mic, amestecand din cand in cand, vreo 10-15 minute, pana cand se inmoaie, fara a se rumeni. Adauga cartofii, supa, sare si piper dupa gust si lasa sa dea in clocot. Acopera cu capac si lasa la foc mic vreo 15-20 de minute, pana cand cartofii sunt foarte fragezi. Da supa prin mixer sau blender pana se omogenizeaza.

Toarna intr-un castron mare (si da prin strecuratoare pentru a obtine o crema fina), acopera si lasa sa se raceasca vreo 3 ore. Inainte de a servi, adauga smantana si amesteca bine. Daca se ingroasa prea tare, adauga putin lapte. Gusta sa vezi daca-i mai trebuie condimente (si mai pune putin piper sau sare, daca e cazul). Toarna supa in castroane racite in prealabil. Adauga ceapa verde tocata ca decor inainte de a servi.

Mai multe articole