Un medic rezident a diminuat timpul de asteptare la Grigore Alexandrescu, aplicand o idee proprie

La spitalul de copii Grigore Alexandrescu din capitala, timpul de asteptare a scazut considerabil dupa ce unul din medicii rezidenti a aplicat o idee de gestionare mai eficienta a pacientilor.

MediWeb, sistemul prin care se eficientizeaza managementul pacientilor, este dezvoltat de dr. Alexandru Herdea, medic rezident la acelasi spital.

Softwareul a aparut dintr-o nevoie puternica de organizare si de o mai buna gestionare a datelor pacientilor.
Astfel, s-a imbunatatit considerabil timpul de asteptare la medic. Daca in trecut medicii de la sectia de ortopedie vedeau cca 150 de pacienti pe zi, acum numarul lor se situeaza intre 250 si chiar 300 de pacienti pe zi.

Si medicii si pacientii sunt incantati de noul sistem

„La numărul de pacienţi pe care îi are acum camera de gardă ortopedie-chirurgie faci cu greu faţă în aşa fel încât să îi mulţumeşti pe toţi. Acest sistem a reuşit să facă o oarecare ordine în aşa fel încât fiecare din pacienţi să îşi aştepte rândul civilizat, să nu mai fie o nebunie la camera de gardă aşa cum era de obicei la noi' – a explicat Ioan Fodor, seful sectiei de ortopedie pediatrica de la spitalul Grigore Alexandrescu.

Sistemul nou implementat este gandit in asa maniera, incat cabinetele de diferite specialitati pot comunica unele cu celelalte.
Intr-un exemplu dat chiar de seful sectiei de chirurgie, Cătălin Chiria Babei, acesta explica cum, chiar daca pacientul se asaza gresit la coada, el nu isi pierde randul si va fi indrumat corespunzator catre cabinetul potrivit.

„Acest program permite să avem o repartiţie a pacienţilor şi o intercalare a lor astfel încât să se respecte şi nevoile de control al accesului şi ordinii, dar şi cele legate de necesităţile medicale. Este un program bidirecţional care permite comunicarea între cabinete, astfel încât dacă se produce o eroare şi, de exemplu, un pacient se înscrie la alt cabinet decât ar avea nevoie foarte uşor medicii pot ajuta să se corecteze această eroare, îl trimitem acolo unde este nevoie. Aceasta se produce fără ca el să îşi piardă ordinea din momentul venirii. Reacţia pacienţilor este minunată.'

Imagine: Google Maps

Mai multe articole