Atunci când ai senzația că fața te strânge, fără doar și poate tenul tău are nevoie de hidratare. Indispensabilă pentru a păstra prospeţimea, supleţea, tonicitatea şi aspectul sănătos al pielii, hidratarea este esențială și o putem face printr-un consum adecvat de lichide, dar și cu ritualuri corecte de îngrijire, folosind produsele adecvate.
Așadar, pentru ca pielea să își păstreze elasticitatea și să aibă un aspect sănătos cât mai mult timp, este important să fie foarte bine hidratată, atât din interior, cât și din exterior. Despre cum să-ți menții tenul hidratat îți vom spune în acest articol.
1. Folosește produse adecvate de îngrijire a pielii
Dacă pielea este deshidratată, poate fi uscată, descuamată și ternă. Printre factorii care pot deteriora bariera naturală a pielii, influențând procesul de hidratare se numără: un stil de viață nesănătos, temperaturile extreme sau folosirea unor produse care afectează capacitatea pielii de a reține umiditatea. Colagenul este o componentă majoră a pielii, are rolul de a o face mai rezistentă, de a-i asigura elasticitatea și de a o hidrata. Îți recomandăm un spray cu colagen, care se aplică foarte ușor și este potrivit oricărui tip de ten.
2. Bea suficient de multe lichide
Pentru a-ți hidrata tenul este necesar să consumi doi litri de apă în fiecare zi. Asigură-te așadar că ai mereu la îndemână apa plată. Începe-ți ziua cu un pahar cu apă și bea apă înainte de mese (cu aproximativ 20 de minute înainte să mănânci). De asemenea, poți apela la o aplicație de telefon care să-ți aducă aminte să bei apă. Reține că nu trebuie să aștepți să ți se facă sete. Poți varia gustul adâugând o felie de lâmâie sau de portocală ori frunze de mentă. Ține cont și că fructele și legumele au un conținut ridicat de apă. De exemplu, pepenele roșu, căpșunile, castraveții sau salata verde sunt opțiuni excelente pentru a te hidrata.
3. Evită expunerea excesivă la soare
Expunerea la soare, mai ales cea prelungită, accelerează îmbătrânirea prematură a pielii, ceea ce duce la apariția ridurilor, a petelor pigmentare, precum și la uscarea pielii. Folosește protecția solară pentru față, indiferent de anotimp. Alege un produs care să ofere protecție împotriva razelor UVA și UVB. De asemenea, poartă o pălărie cu boruri largi, ochelari de soare protectori și evită să te expui în intervalul 10.00 – 16.00, când razele ultraviolete sunt cele mai puternice.
4. Scurtează timpul petrecut la duș
Dușurile zilnice trebuie să fie cât mai scurte, nu foarte fierbinți, iar produsele folosite (săpun, gel de duș) este necesar să fie blânde cu pielea. Odată cu apa fierbinte, stratul important de grăsime și umiditate al pielii se pierde. Așadar, adu-ți aminte de acest lucru ori de câte ori vrei să petreci cât mai mult timp relaxându-te cu un duș lung, cu apă fierbinte. Reține că se recomandă dușurile de 5-7 minute.
5. Limitează consumul de cafea
Un alt sfat pentru a-ți menține tenul hidratat este reducerea consumului de cafea. Dacă bei mai mult de trei cești de cafea pe zi, înseamnă că ar fi momentul potrivit să reevaluezi acest obicei. În plus, excesul de cofeină poate provoca dureri de cap, probleme gastrointestinale, creșterea tensiunii arteriale, greață sau insomnie. De regulă, se recomandă să fie conusmată, una, maxim două cești de cafea pe zi și până în ora prânzului.
Hidratarea tenului contribuie la starea ta de bine. Asigură-i o îngrijire corespunzătoare, folosind produse adecvate și nu uita că trebuie să acționezi și din interior. Bea suficient de multe lichide și consumă fructe și legume bogate în apă.