TOP 3 modalități prin care să îți purifici aerul din casă și care te pot ajuta să te odihnești mai bine

Este important să ai un aer curat în locuința ta, mai ales dacă ai și copii. Un aer fresh, purificat te poate ajuta atât pe tine, cât și pe cei dragi să vă odihniți mai bine în timpul nopții. Iar, pentru a vă putea ventila corespunzător încăperile și pentru a diminua nivelul de alergeni, praf sau fum, există mai multe modalități pe care le-ai putea aborda.

Iată câteva moduri utile care să te ajute să îți împrospătezi aerul din încăperi:

  • Să ai un aer fresh în casă este esențial, mai ales atunci când ai copii și dorești să inspire un oxigen cu un nivel de alergeni și praf cât mai diminuat. Pentru a avea un aer cât mai purificat în locuința ta, ai putea opta pentru achiziționarea unor umidificatoare de aer BONECO pe care Scufita-rosie.ro le are în ofertă. Acestea se regăsesc sub diferite mărimi, depinzând de spațiul de care dispui, dar și în funcție de nevoile pe care le ai. Există și varianta 3 în 1, având opțiunea de a alege să utilizezi dispozitivul fie ca umidificator de aer, ca purificator de aer, fie hibrid. Cea de-a treia opțiune reprezintă o combinație de umidificare și curățare a aerului.
  • O altă modalitate pe care ai putea să o alegi, pentru a avea un aer de calitate în locuința ta, este să ai în fiecare cameră plante purificatoare. Acestea sunt benefice pentru sănătatea ta și a familiei tale și au capacitatea de a purifica și de a împrospăta aerul din încăperi. Mai mult decât atât, unele dintre ele scad nivelul de umiditate sau praf și chiar ar putea scădea și nivelul de radiații pe care îl provoacă anumite aparaturi electrocasnice. Palmierul, Ficusul, Dracena, Crinul Păcii sau Iedera Englezească sunt doar câteva dintre plantele care te-ar putea ajuta să îți purifici aerul din locuință.
  • Cel de-al treilea mod pe care l-ai putea alege, în vederea creșterii nivelului de calitate a aerului din apartament, este să faci curățenie des. Aerisirea frecventă a spațiilor închise și aspiratul sunt două elemente care ar putea să îți împrospăteze aerul din casă. Buna ventilare a locuinței trebuie să se transforme într-un obicei sănătos, pentru tine și familia ta. Iar, la final, după ce ai făcut curățenie, poți pune picături de uleiuri esențiale în apă cu oțet, într-un recipient, iar, apoi, să pulverizezi pe suprafețele dorite. Poți folosi uleiuri esențiale de pin, mentă, lavandă, cimbru sau chiar eucalipt, pentru a avea un aer mai fresh și pentru a elimina din bacterii. Acestea ar putea avea un rol antiseptic. 

Trebuie întotdeauna să beneficiezi de un aer proaspăt în locuința ta. Există o multitudine de microparticule care pot fi inspirate și care ar putea să provoace, în anumite situații, alergii. Bacteriile, fumul de la gătit sau fumat, substanțele care sunt eliberate de textilele sintetice din casă, monoxidul de carbon și chiar polenul pot fi dăunătoare pentru sănătate. Casa trebuie aerisită constant, fie că lași geamurile deschise pentru câteva ore zilnic, fie că alegi să investești în anumite dispozitive sau elemente care să te ajute în acest sens.

Sursă foto: Pexels.com

Mai multe articole