Natura la microscopul cosmetic

Stim bine ca natura este foarte darnica atunci cand vine vorba de frumusete si sanatate, dar de multe ori pare greu de ales din multitudinea de oferte pe care le avem la dispozitie.

Odata ce ai depistat problema care te supara si stii exact de ce ai nevoie, calatoria ta printre roadele naturii va fi mult mai usoara si mai interesanta.

Legume
Avocado
Contine: Fosfor, calciu, potasiu, fier, vitaminele A, B, C si E.
Utilizare : Inclus in compozitia unor creme si comprese, avocado este larg folosit pentru revitalizarea pielii mature, obosite si uscate.

Cartoful

Contine : Calciu, potasiu, magneziu, fosfor, fier, vitaminele B si C.
Utilizare : Mastile cu cartof intind ridurile iar apa in care au fiert cartofii intinde si ingrijeste aspectul decolteului.

Castravetele
Contine : Mucilagii, enzime, calciu, potasiu, fosfor, magneziu, fier, sulf, siciliu si vitaminele A si B.
Utilizare : Se preteaza la toate tipurile de ten, intrand in compozitia unor preparate pentru ingrijirea tenului, cum ar fi apa de fata, comprese si creme. De asemenea, sucul de castravete are un efect calmant in cazul expunerii prelungite la soare si in acelasi timp face sa scada in intensitate coloratia pistruilor si a altor pete de pe piele.

Morcovul
Contine : Calciu, potasiu, fosfor, magneziu, vitaminele A, B1, B2, B5, B6, C si E.
Utilizare : Ca adaos in creme, uleiuri, comprese si apa de fata, sucul de morcov hraneste si invioreaza pielea, conferindu-i un aspect viu si proaspat.

Rosia

Contine : Calciu , potasiu, magneziu, fosfor, seleniu, vitaminele A, B, C si K.
Utilizare : Sucul de rosii invioreaza tenul gras si micsoreaza porii dilatati. Din tomate se pot prepara masti si comprese.

Usturoiul

Contine : Alizina, glicozida, calciu, fosfor, sulf, iod, fier, vitaminele B si C.
Utilizare : Usturoiul proaspat, folosit in tratarea micozelor la picioare, a bataturilor si a negilor da rezultate deosebite.

Page: 1 2 3

Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe articole