Dr. Mihai Craiu, despre siropurile de tuse: „Au efect placebo. Fac bine pentru că sunt dulci”

Tusea copiilor din bolile respiratorii banale reprezintă o afecținue tratată de o mare parte din părinți cu ajutorul siropurilor. Dar care este adevărata valoare a siropurilor de tuse și cât de eficiente sunt ele, de fapt?

Medicul pediatru Mihai Craiu a explicat într-o postare pe rețelele de socializare care este adevăratul efect al siropurilor de tuse.

Potrivit medicului, siropurile ar avea un efect mediocru asupra stării de sănătate a copilului.

Citește și De ce tușeste? Cauze și remedii

„Multe studii placebo-controlate privind eficiența diverselor medicamente de tuse administrate la copil au dovedit categoric un efect mediocre al acestora. Şi care ține mai mult de percepția părintelui decât de boala copilului. Adică acei părinți care au fost extrem de speriați de tusea copilului şi care au dorit mai „aprig” o rețetă de sirop de tuse,  ei sunt părinții care au raportat cea mai mare îmbunatățire a bolii copilului la vizita de control”, a scris dr. Craiu într-o postre pe Facebook.

Se pare că secretul eficienței acestor siropuri stă în păcălirea' creierului cu gustul dulce al medicamentului.

Citește și Sirop de casă pentru durere în gât, tuse și răgușeală

„85% – aceasta este rata de copii a căror stare se ameliorează cu siropuri de tuse placebo în cursul unei răceli obişnuite. Dacă e dulce se ameliorează tusea, orice ar conține, în rest, acel sirop – de la antitusive până la nimic. De ce? Pentru ca „dulcele” elibereaza o serie de endorfine în creier, în vecinatatea centrului tusei”, a încheiat medical, nu înanite de a trage o concluzie legată de timpul necesar vindecării răcelilor.

MORALA – tusea din bolile respiratorii banale (răceli in nas şi gât) trece SINGURĂ. Şi cu, şi fără tratament! Trece singură în 2-3 săptămâni şi nu în câteva zile!'

sursa foto – pixabay.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau