Sirop de casă pentru durere în gât, tuse și răgușeală

Încă din cele mai vechi timpuri, ridichea neagră a fost folosită cu succes ca remediu natural în diferite boli, vindecând afecţiuni digestive, biliare, pulmonare, răceli şi viroze. Denumită și ”magia neagră”, această rădăcinoasă bogată în substanţe nutritive şi antioxidanți are proprietăţi antimicrobiene şi antibacteriene, este un puternic energizant, elimină toxinele din organism şi regenerează ficatul.
Iată cum să faci sirop de casă pentru durere în gât, tuse şi răguşeală.

 

Siropul de ridiche neagră şi miere întăreşte imunitatea şi este un excelent remediu natural împotriva răcelilor şi virozelor. Acest tratament natural extrem de eficient ameliorează simptomele virozelor respiratorii, reduce durerea în gât, tratează tusea, răguşeala, bronşita, astmul.

 

Cum să faci sirop de ridiche neagră şi miere

Ingrediente:

  • 1 ridiche neagră
  • 2-3 linguri de miere naturală de tei

Nu curăţa ridichea de coajă, doar spal-o bine cu apă rece, apoi taie deasupra un capac, dă-l deoparte şi scobeşte în interiorul ridichii cu o linguriţă sau cu un cuţit . Scoate miezul, dar ai grijă să laşi 1-2 cm de conţinut de jur împrejur. Adaugă mierea de tei în ridiche, pune la loc capacul și lasă la macerat peste noapte pentru a se forma siropul.

În cazul adulților şi copiilor cu vârsta peste 7 ani, se administrează câte o lingură de sirop de 3-4 ori pe zi. La copiii între 2 și 7 ani, se administrează câte o linguriță de 3-4 ori pe zi. Remediul este contraindicat persoanelor cu litiază biliară.

 

Ridichea neagră detoxifică ficatul şi rinichii

Ridichea neagră nu ar trebui să lipsească din alimentaţia noastră de bază – datorită substanțelor pe care le conţine (glucide, uleiuri esenţiale, enzime, microelemente, vitaminele B și C, flavonoide, izotiocianați, inhibitori de enzime), este un excelent detoxifiant. Prin eliminarea toxinelor din organism, ridichea neagră ajută la menţinerea unui ficat sănătos, contribuind şi la refacerea celulelor hepatice. Efectul detoxifiant al ridichii negre aduce beneficii şi rinichilor, prevenind formarea calculilor şi a infecțiilor renale.

 

 

Foto: shutterstock.com

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton