Ingrediente: 4 masuri de votca 1 masura lichior Cointreau 1 masura suc proaspat de lamaie verde 2 masuri suc de afine 10 cuburi de gheata Preparare: Adaugati intr-un shaker toate ingredientele, inclusiv gheata si amestecati bine. Se serveste intr-un pahar special (ca cel pentru martini) si se decoreaza cu coaja de la lamaia verde,
Ingrediente: 25 ml cafea espresso, 25 ml lichior de cafea, 25 ml rom, 25 ml sirop de zahar, 25 ml frisca lichida, 25 ml lapte Preparare: Raceste paharele si toate ingredientele inainte de preparare. Amesteca 25 ml cafea espresso, foarte rece, cu 25 ml lichior de cafea, 25 ml rom, 25 ml sirop de zahar,
Ingrediente: 500 g zmeura congelata 1 chili, taiat in doua si curatat de seminte 6 linguri zahar tos cateva bucati de lamaie zahar tos zeama de la 5 lamai 500 ml tequila apa minerala carbogazoasa Preparare: Intr-un vas pune zmeura, ardeiul, 100 ml apa si zaharul si incalzeste treptat, amestecand, pana cand fructele se desfac
Ingrediente: 1 cub de zahar 4 picaturi bitter 30 ml coniac Champagne brut, pentru completare Preparare: Intr-un recipient, pune cubul de zahar si imbiba-l cu bitter. Adauga coniac si completeaza cu Champagne si fructe.
Ingrediente: – 1/2kg lime, – glucoza alimentara, – menta, gheata Preparare: Se storc limele si sucul se pune in blender impreuna cu 4 linguri cu varf de glucoza si cu 3-4 frunzulite de menta. De asemenea se adauga si 6 cuburi de gheata. Se mixeaza totul si se serveste in zilele toride de vara. Daca
Ingrediente: – 1 kg zahar, – 10-12 flori mari de soc, in plina inflorire, – 4-5 lamai, – 150 g de zahar pentru caramel, – 8 litri de apa rece, – 1/2 lingurita de drojdie Preparare: Se pun la fiert 3 litri de apa cu 1 kg de zahar, zeama de la o lamaie, se
Ingrediente: – 3 mere, – 1/2 ananas , – 200 g de capsuni Preparare: Se trec toate fructele prin storcator, se amesteca bine si se serveste proaspat. Doza de energie contine: vitaminele A, C, B1, D, magneziu, potasiu.
Ingrediente: – 1 cana capsuni proaspete sau decongelate, – 12 cana lapte degresat, – 12 cana gheata, – miere dupa gust Preparare: Se amesteca in blender capsunile cu laptele si mierea, pentru a se omogeniza si marunti. La sfarsit se adauga gheata si se serveste in pahare inalte.
Ingrediente: – 500 ml vin rosu – 500 ml sirop de visine – 250 ml vodca, aroma de lamaie – 1 sticluta de esenta de migdale – zahar dupa gust Preparare: Se pun toate ingredientele intr-un shaker si se agita bine bauturile. Se poate adauga suc de lamaie si zahar dupa preferinte. Siropul de visine