Ingrediente: 250 g untura, 200 ml lapte, zahar pudra, 1/2 kg rahat, 1 lingurita de otet, drojdie, faina cat cuprinde. Preparare: Se amesteca untura cu laptele in care s-a dizolvat drojdia, se amesteca putin, se adauga otetul si iar se amesteca. Se toarna faina, se framanta pana devine un aluat potrivit si se imparte in
Ingrediente: 250 g unt, 100 g zahar pudra, 150 g nuca macinata, 300 g faina. Preparare: Se freaca spuma untul cu zaharul, se adauga nuca, apoi faina. Se framanta bine. Se iau bucati de marimea unei nuci, se ruleaza in palma, la nevoie se mai unge mana cu unt. Bastonasele facute se indoaie in forma
Ingrediente: faina 280 g, unt 210 g, nuci 100 g, zahar tos 70 g, 1 plic zahar vanilat, zahar pudra 150 g Preparare: Din faina, unt, nucile macinate si zaharul tos se faace o coca din care se formeaza, intre palme, cornulete mici, care se asaza in tavi si se coc la un foc moale.