240.000 de copii sub 16 ani sunt raniti in accidente de masina in fiecare an in Statele Unite, iar alti 1.700 isi pierd viata.
48% dintre parinti isi pedepsesc fizic copii. Mamele sunt in proporrtie de 85% responsabile si cu pedepsele si cu laudele in familie.
3 milioane de copii s-au nascut in ultimii 28 de ani datorita fertilizarii in vitro. In fiecare an se nasc aproximativ 200.000 de copii prin aceasta metoda.
15% dintre copii europeni au probleme cu greutatea corporala. Un roman din patru este obez, spun Studiile Organizatiei Mondiale a Sanatatii.
Studiile arata ca desi multi parinti isi inscriu copii la sport dupa varsta de 12 ani, activitatea fizica se reduce treptat, cu 3% pe an la baieti si cu 7% pe an in cazul fetelor.
41% dintre tinerii romani cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani participa la o forma de invatamant. Procentul este foarte mic fata de alte tari.
Aproape 50% dintre copii de sase-sapte ani din Romania sunt afectati de “miopia scolarului”. Acesti copii nu vad bine la distanta si au tendinta de a apropia cartile de ochi.
68-78 grame de proteine constituie necesarul zilnic in cazul copiilor cu varste intre patru si opt ani. Cei mai multi dintre copiii nu consuma atat.
Femeile se nasc cu o rezerva de 400.000 de ovocite. Acestea se maturizeaza si devin ovule. In fiecare luna, este eliberat un ovul.
20% dintre cazurile de infertilitate secundara nu au nici o explicatie de ordin medical.
80% dintre femei se confrunta cu lipsa apetitului sexual in primele luni dupa nastere. Doar 2% dintre ele vorbesc cu ginecologul.
Stangacii traiesc, in medie, mai putin cu noua ani se arata intr-un studiu al anilor ’90. Autorii studiului pun acest lucru pe seama acidentelor suferite de stangaci, in timp ce manuiau echipamente pentru dreptaci.
In SUA, 12% dintre tinerii de 20 de ani sunt stangaci, in timp ce doar 5% dintre persoanele de 50 de ani folosesc in mod preponderent mana stanga.
Statisticile demonstreaza ca viitoarele mame de peste 40 de ani au cu 120% mai multe sanse sa nasca un copil stangaci decat cele care sunt insarcinate la 20 de ani.
La nivel national, 66% dintre gradinite au program normal, 31% – program prelungit, 1,1% – program saptamanal si 1,7% sunt pentru copii cu nevoi speciale.
10% dintre copii cu varste cuprinse intre doi si cinci ani cosuma lapte degresat, un procent mic, dupa parerea specialistilor. Nutritionistii recomanda ca dupa varsta de 2 ani sa li se dea copiilor numai lapte degresat.
Rata de cuprindere in invatamantul prescolar pentru comunitatea rroma este de doar 20%.
Bolile contagioase sunt deosebit de periculoase pentru femeile insarcinate si pentru sugari.
Vaccinurile nu dau imunitate pe viata. Sunt si cazuri in care copii vaccinati fac totusi boala, dar intr-o forma mult mai usoara.
70% dintre copiii cu varste cuprinse intre trei si sapte ani nu au program pentru mese, fiind hraniti doar atunci cand cer de mancare.