Ingrediente: 8 felii de pâine albă feliată (tip sandwich) 1/4 cană unt 2 linguri stafide (opțional) 3 ouă 2 căni lapte integral 1/3 cană zahăr (și în plus câteva linguri pentru a presăra deasupra) 2 lingurițe esență vanilie Mod de preparare: Încălziți cuptorul la 180 grade și ungeți cu puțin unt un vas de copt.
Ingrediente: ✔400 g paste tricolore âœ”ï€ 200 g unt âœ”ï€ 100 g parmezan âœ”ï€ 1 ardei gras rosu âœ”ï€ 1 ceapa âœ”ï€ 1 conserva rosii cubulete âœ”ï€ seminte de pin âœ”ï€ busuioc âœ”ï€ 4 catei usturoi âœ”ï€ sare, piper Preparare: Desi e vorba de un sos simplu de rosii si de paste integrale, care, in general, multora li se par prea fade, gustul
Ingrediente: 200gr unt 8 oua 2 linguri faina 300 gr zahar pudra 100 gr cacao 500 ml frisca visine Preparare: Se freaca foarte bine untul cu 200 gr de zahar pudra. Separat, se pune 1/3 pahar apa cu 100 gr de zahar si 100 gr cacao, se fierbe pana ce devine ca o smantana groasa,
Ingrediente: cateva felii de paine unt cascaval piper Preparare: Se iau feliile de paine si se ung cu unt pe toata suprafata. Cascavalul se da prin razatoarea mica, apoi se pune pe fiecare felie, cat sa o acopere. Se baga la cuptor, circa 4- minute, la foc mic. Dupa ce sunt scoase din cuptor, se
Ingrediente: 250 g unt, 100 g zahar pudra, 150 g nuca macinata, 300 g faina. Preparare: Se freaca spuma untul cu zaharul, se adauga nuca, apoi faina. Se framanta bine. Se iau bucati de marimea unei nuci, se ruleaza in palma, la nevoie se mai unge mana cu unt. Bastonasele facute se indoaie in forma
Ingrediente: 2 felii de paine neagra; 25 g unt; 2 linguri de stafide; 2 oua; 1 lingura zahar; 300 ml lapte; scortisoara. Preparare: Se incalzeste cuptorul la 180C sau 350F. Unge painea cu unt dupa care tai-o in patru. Presara stafidele si pune painea intr-un vas cu capac. Se bat ouale intr-un vas. Se adauga
Ingrediente: – cartofi, – unt, – lapte, – branza de vaci Preparare: Cartofii se coc la cuptor, apoi se curata de coaja si se scobesc de miez. Acesta se amesteca cu unt, lapte, branza de vaci si un pic de sare. Se obtine o pasta cu care se umplu cartofii si se tin la cuptor