Paste cu unt si sos de rosii

Ingrediente:

âœ'400 g paste tricolore
âœ'200 g unt
âœ'100 g parmezan
âœ'1 ardei gras rosu
âœ'1 ceapa
âœ'1 conserva rosii cubulete
âœ'seminte de pin
âœ'busuioc
âœ'4 catei usturoi
âœ'sare, piper
 

Preparare:

Desi e vorba de un sos simplu de rosii si de paste integrale, care, in general, multora li se par prea fade, gustul lor se transforma intr-unul cu totul special gratie invelisului de unt cu parmezan si usturoi, care cucereste pana si cel mai mofturos copil.

Se fierb pastele in apa cu sare, fara ulei, pana se fac pe placul celor mici (probabil nu al dente, ci bine fierte). Separat, intr-un castron mare, se pune untul moale si se amesteca bine cu parmezanul. Doi catei de usturoi se presara cu sare si se zdrobesc intr-un mojar, iar peste ei se adauga un pic din apa in care au fiert pastele, pana se obtine un soi de mujdei. Se adauga mujdeiul peste parmezan si se omogenizeaza.

Se pun pastele fierbinti in acest sos si se amesteca pana ce toate se imbraca intr-un strat subtire de sos alb.

Separat, se pun la calit, intr-un pic de unt, ceapa si ardeiul gras taiat cubulete, apoi se adauga rosiile din conserva cu tot cu sos, se adauga un varf de lingurita de zahar, sare, piper si busuioc. Se da sosul intr-un clocot, se adauga ceilalti doi catei de usturoi, tocati marunt, se mai fierbe doua minute, apoi se serveste impreuna cu pastele.

Se pot garnisi cu seminte de pin rumenite in tigaie, fara ulei, doua minute.
 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Preparate de baza