Ingrediente Pentru crocant: • 40 g unt • 25 g zahăr brun • 75 g făină • un praf de scorţişoară Pentru mere: • 200 g chec simplu • 4-5 linguri coniac sau rom • 4 linguri suc de mere • 50 g unt • 6 mere, curăţate de coajă şi seminţe şi tăiate felii groase • 5 linguri zahăr brun • 1⁄2
Ingrediente: Blat 7 oua 5 linguri faina 2 linguri cacao 7 linguri zahar 100 ml ulei 1 fiola esenta vanilie 1 plic praf de copt Crema 600 g branza de vaci 250 g unt 200 g zahar pudra 1 fiola esenta vanilie Jeleu 2 plicuri praf budinca vanilie 750 ml Fanta 5-6 linguri zahar
Pachetul aniversar cuprinde doua variante de ceai aromate – specific sarbatorilor de iarna si cutia de lemn Twinings pentru a pastra plicutele de ceai favorite.
Ingrediente: 1 mar 1 para 1 varf lingurita de scortisoara 2 linguri zahar 2 linguri zahar pudra vanilat 2-3 picaturi zeama lime/lamaie 1 varf cutit de unt nesarat 1 cescuta de lapte 1 praf de budinca de vanilie Dr. Otker Preparare: Am pus la fiert in apa cu 2 linguri zahar si scortisoara marul si
Ingrediente: fructe proaspete sau/si din compot (portocale, clementine, banane, kiwi, mango, para, mar, ananas) 1 plic crema de vanilie frisca Hulala Spray Light 500 ml lapte Preparare: Crema de vanile se prepara cu lapte rece in 5 minute. Praful se adauga peste lapte, se bate bine pana se obtine o crema groasa, dar fluida. Se
Ingrediente: 500 gr. struguri dulci, 200 gr. frisca, 150 gr. zahar, 6 galbenusuri, 1 pliculet zahar vanila, zeama de la o lamaie. Preparare: Pasezi strugurii si strecori sucul. Freci galbenusurile spuma cu zaharul, apoi incorporezi sucul de struguri, zaharul vanilat si zeama de lamaie. Pui vasul pe baia de abur la bain-marie pana se leaga
Ingrediente: 600 g struguri dulci, 200g frisca, 150 g zahar, 6 galbenusuri, 1 plic zahar vanilat zeama de la o lamaie. Preparare: Pasezi strugurii si strecori sucul. Freci galbenusurile spuma cu zaharul, apoi incorporezi sucul de struguri, zaharul vanilat si zeama de lamaie. Pui vasul pe baia de aburi pana se leaga bine crema, amestecand
Ingrediente: faina 280 g, unt 210 g, nuci 100 g, zahar tos 70 g, 1 plic zahar vanilat, zahar pudra 150 g Preparare: Din faina, unt, nucile macinate si zaharul tos se faace o coca din care se formeaza, intre palme, cornulete mici, care se asaza in tavi si se coc la un foc moale.
Ingrediente: zahar 160 g, lapte 160 ml, 2 oua, 1 plic zahar vanilat, frisca batuta 500 g. Preparare: Se amesteca zaharul, laptele si ouale, se fierbe compozitia, amestecandu-se tot timpul, se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si se lasa sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, se toarna compozitia peste frisca
Ingrediente: 300 g zahar, 6 oua, 300 g faina, 2 plicuri zahar vanilat, coaja de lamaie rasa Preparare: Galbenusurile se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga faina si coaja de lamaie rasa, iar la sfarsit se pun albusurile batute spuma. Se tapeteaza o tava cu hartie, se pune compozitia intr-un cornet si se
Ingrediente: Aluat: 250 g faina, 150 g unt, 250 ml lapte, 50 g zahar, 8 oua, sare. Crema: 250 g zahar, 125 g faina, 750 ml lapte, 6 oua, 2 plicuri zahar vanilat Preparare: Laptele se pune la fiert impreuna cu untul, zaharul sa sarea. Cand a dat in clocot, se pune toata faina deodata
Ingrediente: Pentru 6 persoane: 200 gr piscoturi sampanie 1 plic crema de vanilie 500 ml lapte 500 gr cirese fara samburi zahar pudra Preparare: Mai intai se prepara crema de vanilie, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se da un pic la rece in frigider. Pe fiecare farfurie se asaza 3 piscoturi de sampanie, iar deasupra
Ingrediente: – 300 g miere, – 2 oua, – 150 g unt , – 1/2 baton vanilie sau 1 plic zahar vanilat, – 1/2 pachet praf de copt, – faina cat cuprinde Preparare: Se bat spuma mierea si ouale, apoi se pun pe foc mic, amestecand continuu. Cand compozitia incepe sa se ingroase, se da