Ingrediente: ● 6 vinete potrivite ● 1,5 kg carne de miel, tocată ● câteva seminţe de ienibahar ● seminţe de coriandru ● sare de mare ● o linguriţă de cimbru uscat ● o linguriţă de rozmarin uscat ● o linguriţă de salvie uscată ● piper negru măcinat proaspăt ● o legătură de pătrunjel ● ulei
Ingrediente: 6 vinete potrivite 500 gr carne tocata vita 1 ceapa, 2 ardei, 4 rosii, 4-5 catei de usturoi, sare, piper, bulion Preparare: Se taie vanata pe lung, in doua si se scobeste, dupa care se prajeste in ulei incins. Se vor tine in uleiul incins pana capata o culoare usor maronie. Miezul poate fi
Ingrediente: 300 – 400 g carne, 1 ceapa mare, 2 vinete (500 – 600 g), 1 – 2 ardei, 2 – 3 rosii mari, 2 – 3 catei de usturoi, patrunjel, faina, untdelemn, sare Preparare: Ceapa tocata marunt se caleste in 3 – 4 linguri de untdelemn, 2 minute. Se pune carnea taiata bucati, se
Ingrediente: 3 vinete 2 cepe 2 ardei grasi 1 morcov 3 rosii ulei, sare, piper. Preparare: Se coc vinetele, se curata, se pun la scurs. Intre timp se curata ceapa, ardeiul si morcovul care se pun la prajit. Dupa ce s-au calit bine toate acestea se adauga rosiile date prin razatoare. Se lasa 10 min.