Ingrediente pentru 12 porţii: ■ 125 g curmale fără sâmburi ■ 150 g unt înmuiat la temperatura camerei ■ 150 g zahăr brun ■ 4 ouă ■ 200 g făină integrală cu factor de creştere ■ 1 linguriţă bicarbonat ■ 1 linguriţă cuişoare măcinate ■ coaja rasă de la două lămâi ■ 200 g morcov,
O legumă pe nedrept uitată de noi toţi, napul conţine nutrienţi indispensabili creşterii şi dezvoltării bebeluşului. Asociat cu gustul dulceag al morcovului, napul va fi pe placul celui mic, într-o supă sănătoasă şi delicioasă, pe care bebeluşul tău o poate savura începând de la 6 luni. Ingrediente: 100 g de nap 100 g
În această reţetă sănătoasă, gustoasă şi foarte uşor de preparat (pe care o puteţi servi copilului începând cu vârsta de 12 luni), tradiţionala folie de aluminiu, pe care toată lumea o foloseşte în bucătărie, este înlocuită cu succes de foaia de salată, mai naturală şi comestibilă. Ingrediente: • 1 morcov • 100 g
Ingrediente: un dovlecel jumatate de morcov o ceapa mica o fasie ardei gras o felie telina jumatate radacina patrunjel un varf de lingurita de unt sau ulei un galbenus un iaurt marar un varf de sare Preparare: Se dau radacinoasele pe razatoarea mica, ceapa si ardeiul gras se toaca marunt si se pun la fiert
Ingrediente: 1 mar 100 g carne fiarta, de pui sau vita 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 telina mica maioneza 1 cartof Preparare: Clasica salata de boeuf poate capata un gust deosebit daca renuntam la acrituri si folosim in schimb un mar. Legumele (morcovul, patrunjelul, telina si cartoful) se fierb, apoi se taie cubulete
Ingrediente: 1 ridiche neagra 1 morcov 2 mere ulei sare, piper Preparare: Se curata morcovul si ridichea. Se spala si se dau prin razatoare.Merele se spala si se dau si ele prin razatoare. Se asezoneaza cu ulei, sare si piper dupa gust.
Ingrediente: un mar mai mare sau 2-3 mai mici 2 morcovi o portocala Preparare: Dupa ce se curata, se pun in storcator, si se serveste putin caldut.
Ingrediente: 4 copanele de pui, ierburi aromate, sare un castravete un morcov unt o lingura de pasta de rosii Preparare: Se inabusa bine la cuptor intr-o tava cu capac copanele de pui unse cu unt si presarate cu ierburi aromatice si un praf de sare. Se scot apoi pe farfurie si se orneaza in mijloc
Salut tuturor. Ma numesc Anuta si am o fetita de 1 an si 2 luni, si vreau sa va spun ca eu pe Alexandra am dezvatat-o de suzeta pe la 10 luni, pur si simplu nu am vrut sa io mai dau, si cand plangea dupa suzeta ii dadeam un morcovel cojit sau o feliuta de mar
Acum trei zile m-am apucat, in graba, sa prepar intre alte feluri de mancare si-o supita de legume.
Stim bine ca natura este foarte darnica atunci cand vine vorba de frumusete si sanatate, dar de multe ori pare greu de ales din multitudinea de oferte pe care le avem la dispozitie.