Ingrediente: 500 ml apa 200 gr morcovi 50-100 ml lapte (formula sau de mama) 100 gr piept de pui Preparare: Pieptul de pui se spala, se taie cubulete si se pune la fiert. Morcovii se taie in cubulete mici si se pun si ei la fiert. Dupa ce s-au fiert, se paseaza bine si se
Ingrediente: 2 oua, 50 g zahar praf, 2 varfuri de cutit de bicarbonat de sodiu, 200 g miere, 250 g faina defoitaj, 1 lingurita de scortisoara si una de cuisoare macinate, untura sau ulei pentru uns tava, facultativ 50 g migdale. Preparare: Ouale intregi se freaca spuma cu zahar si bicarbonat; se adauga mierea calduta,
Ingrediente: – o cana orez – un morcov – o ceapa – o cana cu apa – sare, piper sau alte condimente Preparare: Intr-un vas de sticla termorezistent se pun orezul, apa, morcovul ras, ceapa curatata si crestata in patru si condimentele. Vasul se acopera cu capac si se da la cuptor 20 de minute.
Ingrediente: – 150 g orez, – o conserva peste in apa sau in ulei, – jumatate de lamaie, – patrunjel verde, – ceapa verde ( frunze), – sare, piper Preparare: Se pune orezul la fiert in apa cu putina sare. Orezul sa fie de preferinta cu bobul lung. Cand e fiert se strecoara si se
Ingrediente: 300 g paste, 400 g spanac, 150 g smantana, 150 g cascaval, 200 g branza proaspata, 150 ml suc de rosii, 1 ou, 1 ceapa mare, 2 linguri unt, 2 linguri pesmet, 1 legatura marar verde, sare si condimente dupa gust. Preparare: Se fierb pastele si se lasa la scurs, se fierbe spanacul in
Ingrediente: 1/2 piept de pui dezosat 1 castravete 1 cartof mare 1 cescuta de smantana 1/2 cutie de iaurt simplu marar un praf de sare Preparare: Se pune pieptul de pui la fiert si cartoful, dar separat. Dupa ce s-au fiert se taie in cubulete mici. Din smantana, iaurt si marar, se face un sos,
Ingrediente: orez, morcov, ardei rosu, ceapa, rosii, carnita, ulei de masline. Preparare: Se fierbe separat orezul. Carnita (piept de pui sau muschiulet de vita), ardeiul, morcovul, ceapa si rosiile se fierb in apa, adaugandu-se o lingurita de ulei de masline. La final se scurge apa de la orezul fiert si impreuna cu legumele si carnita
Ingrediente: 1 kg de cartofi, 3 oua, o cana smantana, 100 grame cascaval, 150 grame kaiser, sare, patrunjel. Preparare: Cartofii ii cureti de coaja, ii tai felii si ii sarezi, apoi ii la fiert. Intr-un vas termoizolant pui un pic de ulei si un strat de cartofi. Ouale le bati bine cu smantana, kaiserul si
Ingrediente: cartofi, branza nesarata, smantana Preparare: Se prepara piureul din cartofi si se adauga 2-3 linguri de branza data pe razatoare si o lingurita de smantana. Pentru copii mai mari, se mai serveste cu un ou prajit sau o pulpa de pui la gratar.
Ingrediente: 1 catel de usturoi mare, taiat pe jumatate 2 oua 3 linguri de suc proaspat de lamaie 6 linguri de ulei de masline extravirgin 3 linguri de ansoa tocati marunt 1 salata mare, spalata, curatata si rupta in bucatele 1 ceasca de parmesan proaspat ras crutoane cu usturoi sare, piper Preparare: Se ia cele
Ingrediente: Pentru foi: 250 gr.zahar pudra 80 gr margarina 3 linguri miere de albine fierbinte 2 oua 4 linguri de lapte 1 lingurita de bicarbonat stins in lamie sau otet faina cat cuprinde, sare Pentru crema: 4 budinci de vanilie 1 l lapte 200 gr zahar pudra 1 cutie margarina Pentru glazura: 150 gr zahar
Ingrediente: 1 crap de 1,5 kg, 1 morcov, 1 ceapa rosie, 100 ml vin alb, 100 g unt, 200 g ciuperci, 200 g smantana, 2 galbenusuri, z eama de la 1/2 lamaie, sare, piper macinat, 2 legaturi de patrunjel verde. Preparare: Se scoate sira spinarii si impreuna cu capul, coada, morcovul taiat rondele si ceapa
Ingrediente: 1 pastrav potrivit 2 cartofi 1 morcov legume asortate congelate Preparare: Se aseaza pestele intr-un vas de yena, langa el se aseaza cartofii taiati si morcovul, legumele asortate, se adauga putin apa, sare, si se baga la cuptor. Se lasa cca. 30 min. la cuptor in vasul acoperit.
Ingrediente: 400 g piept pui (fiert si taiat fasii), 150 g branza feta (taiata cuburi), patru rosii (taiate cuburi), 100 g masline negre, un castravete (taiat felii), doua salate verzi (rupte in bucati mari), trei linguri ulei de masline, o lingurita zeama de lamaie. Preparare: Intr-un vas se amesteca puiul cu branza, rosiile, maslinele, castravetele
Ingrediente: – 8 cartofi – 2 linguri unt – oua – 300 g piept de pui (carne de pui) – 150 g cascaval sau telemea – patrunjel verde – 4 linguri smantana – ulei – putin pesmet Preparare: Fierbi cartofii cu tot cu coaja. Dupa ce au fiert, ii cureti, adaugi untul, ouale si faci
Ingrediente: Blat: -200 gr. zahar tos -5 oua (albusuri) -200 gr.nuca macinata -3 linguri de faina -1 praf de copt – sare – o foaie de napolitana din comert Crema: – 200 gr. zahar – 1 pachet de margarina – 5 galbenusuri frecate cu 5 linguri de zahar – 200 gr nuca taiata bucatele –
Ingrediente: – 500 gr cartofi – o pulpa de pui – o ceapa – un ardei gras rosu – 2 morcovi – 1 lingura pasta de tomate sau 2 rosii – verdeata – un praf de sare Preparare: Se pune mai intai la fiert pulpa de pui, pentru a lua spuma care se face, dupa
Ingrediente: – 500 ml apa – macaroane – branza de vaca sau branza facuta in casa – o lingura de unt – un ou Preparare: Se pune apa la fiert si dupa ce a dat in clocot, se adauga macaroanele. Ungeti un vas rezistent la caldura cu putin unt si adaugati macaroanele fierte. Peste macaroane
Ingrediente: -10 bucati de ficatei de pui – o ceapa – 1 morcov – o pulpa de pui – o lingurita de bulion sau o rosie mai mare – verdeata – un praf de sare Preparare: Puneti separat la fiert ficateii, in apa sau in lapte, ori puteti adauga in apa in care fierb, putin
Ingrediente: un mar sau para o banana o portocala 3-4 lingurite de biscuiti pisati Milupa Preparare: Se pune portocala in blender si se mixeaza. Se pune prima pt ca isi lasa zeama si asa se pot pasa si celelalte fructe mai usor. Dupa care se adauga marul si/sau para si banana taiate cubulete, dupa care