Ingrediente: 2 mere de marime medie 200-300g dovleac placintar 20-30 ml suc mandarine (optional) Preparare: Merele se curata de samburi si se presara cu putina scortisoara. Dovleacul se curata de fibre. Se dau la cuptor pana ce merele crapa iar dovleacul poate fi strapuns usor cu o furculita. Dupa ce s-au copt, marul fara coaja
Uleiurile esentiale continute au actiune intensa si pastreaza pielea hidratata, creand o senzatie de catifelare.
Ingrediente: 1 mandarina, 1 galbenus de ou, 1 lingurita apa, 1 lingurita zahar. Preparare: Curatati de coaja mandarina, asezati feliile intr-o tava. Intr-un castron bateti galbenusul cu apa timp de 2 minute. Adaugati zaharul in ploaie. Turnati preparatul de jur imprejurul fructelor. Se dau la cuptor pentru 10 minute la foc mic.
Ingrediente: Pentru 24 de tarte: – 500 g aluat de tarta – faina, pentru pudrat – 500 g amestec de fructe confiate, preparat cu 2-3 saptamani inainte din: caise deshidratate (tocate), cirese din dulceata (tocate), mere, pere din dul-ceata, stafide, dulceata din coaja de portocala si lamaie, nuci rumenite si tocate, scortisoara, cuisoare macinate, 50