Ingrediente: • 50 g mazăre • 50 g morcovi • 50 g fasole verde • 5 frunze de măcriș • 1 frunză de pătrunjel • un cubuleț de unt Mod de preparare: Legumele se spală, morcovul se taie rondele, fasolea verde se desface, tăindu-se vârfurile păstăilor, se toacă și frunzele de măcriș și pătrunjelul.
Fetita mea, Oana, nu era foarte incantata de supita, in special de legume, cerea doar zeama. Intr-o zi i-am spus ca bilutele (mazarea) vor sa fuga din lingurita (si miscam usor lingurita) si o indemnam sa le prinda repede.
Ingrediente: 300 g mazare 200 g porumb dulce 3 morcovi 5 cartofi 100 g sunca presata 1 castravete in otet 200 g maioneza sare, piper Preparare: Legumele se spala, se curata si se pun la fiert. Se toaca si se rastoarna intr-un bol, unde le amestecam cu porumbul dulce, castravetele si sunca taiata cubulete si
Ingrediente: 2-3 pulpe 2-3 cutii mazare 2-3 cepe 1 morcov 1-2 ardei 1 lingura pasta tomate sau 2-3 rosii fara piele Preparare: Se pun pulpele in uleiul incins, sa se rumeneasca. Apoi adaugam ceapa taiata cubulete, morcovul taiar rondele, ardeiul, pasta de tomate si mazarea. Acoperim cu apa si lasam sa fiarba , pana observam
Ingrediente: 3 pulpe superioare (sau copanele) de pui 400g mazare 3 morcovi 5-6 cartofi 1 ceapa medie ulei suc de rosii marar, sare , piper macinat, vegeta 1 foaie dafin Preparare: Se calesc pulpele in putin ulei, se adauga apa calda si se lasa sa fiarba putin pentru a se indeparta spuma. Se caleste ceapa
Ingrediente: 100 g mazare dulce, proaspata 100 g carne de curcan, preferabil piept ulei de masline 1 lingurita de zahar sau glucoza Preparare: Mazarea se fierbe pana se inmoaie bine. In apa se adauga zaharul sau glucoza si un varf de cutit de sare iodata. Separat de fierbe pieptul de curcan. Se pune o lingurita
Ingrediente: – 300 gr de orez, – o cutie de 80 gr de ton in ulei, – o cutie de mazare, – o ceapa, – jumatate de pahar de vin alb sec, – 30 gr de unt, patrunjel, – un cubulet pentru supa Knorr (sau alta marca), – sare dupa gust, piper. Preparare: Se curata
Ingrediente: – 500 g mazare – 1 ceapa alba – 2 linguri unt – 100 g crutoane – zeama de la 2-3 lamai verzi (lime) – sare, putin piper, proaspat rasnit – coriandru Preparare: Se lasa la fiert mazarea in apa cu sare. |ntre timp, separat, ceapa se curata si se taie bucati mici. Se
Ingrediente: – mazare Preparare: Fierbe mazarea, apoi paseaz-o in blender sau cu furculita. Trece-o apoi printr-o sita rara pentru a scapa de cojile nedorite. Poti adauga apa in care a fiert pentru a o mai subtia..