Deși vaccinurile îi feresc pe cei mici de bolile copilăriei, nu toate dau imunitate pe viață și, în plus, noua modă de a nu mai vaccina copilul îi predispune pe cei mici la bolile copilăriie. Uite cum să le recunoști și diferențiezi. Varicela Virusul varicelo-zosterian se transmite foarte ușor pe cale aueriană sau
Oreionul (sau parotidită epidemică) este în general o boală uşoară în timpul căreia copiii pot să nu aibă deloc simptome sau pot prezenta febră circa trei zile şi o inflamaţie caracteristică a glandelor parotide poziţionate în faţa urechilor. Uneori se produc complicaţii; după oreion pot apărea probleme de auz, de obicei la o singură ureche
Cele mai raspandite boli infectioase ale copilariei sunt grupul exantematice (pojarul, rubeola, scarlatina, boala a patra, a cincea si a sasea, varicela), tusea convulsiva si parotidita.
Febra, eruptii, mancarimi, apatie - acestea sunt in mare parte simptomele bolilor contagioase specifice copilariei. Este bine sa stii la ce sa te astepti si cum sa iei cele mai bune decizii.
Daca anul acesta intra in colectiv, la gradinita sau scoala, sau are vreun frate mai mare care devine scolar, veti face cunostinta, cel mai probabil, cu bolile contagioase. Cateva informatii despre ele va ajuta sa vedeti cum il puteti feri si la ce sa va asteptati.