Clafoutis este un desert franţuzesc, un fel de budincă, la prepararea căreia putem folosi orice fruct, în funcţie de preferinţe. De data aceasta am ales perele. Ingrediente: • 1 pară • 1 lingură de zahăr • 30 g făină • 1 vârf de cuţit de sare • 1 ou + 1 gălbenuş de ou
Pentru a introduce ananasul în meniul bebeluşului, nimic mai simplu: combină-l cu gustul dulce al perei. Ingrediente: • 40 g ananas • 60 g pară • un vârf de cuţit de scorţişoară Mod de preparare: Spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi ananasul şi para. Fierbeţi fructele la bain-marie aproximativ 10 minute. După ce
Ingrediente pentru 3 porții 1 pungă cu frunze de baby spanac 4-5 felii de brânză de capră 1 triunghi de pâine integrală cu multicereale și semințe (se găsește gata preparată, în supermarket) 1 pară 5 linguri de ulei de măsline 5-6 linguri de oțet balsamic (după gust) Mod de preparare Se așază într-un vas frunzele
Ingrediente: 2 pere potrivite, 200 ml ceai de tei Preparare: Se curata perele de coaja, se taie in lamele indepartand cotorul, se pun intr-un castron peste care se toarna infuzia se tei racita. Se tine la frigider aproximativ 2 ore. Se scurge surplusul de lichid lasand circa 2-3 linguri din lichidul in care au stat